söndag 7 oktober 2012

Hur in i fåglarna gick det här till?

På vägen hem från helgens succé-cross i Kumla så fick jag näbb och började kvittra. Måste varit för att Christian Tillman var så snabb in i vassen...

Intern Göteborgshumor, you got to love it!

Och för er som inte var där så är det såhär:
Jag vaknade lite sent och kom precis sådär i grevens tid till starten av deltävling nummer 4 i CX-cupen, och där och då kom jag in i cross-stämningen. Sedan rullade det på i strålande solsken och stämningen var så crossig att man kunde plocka pommes och majo ur luften. Idag körde åkarna över den crossbro som Almby IK låtit bygga också, först uppför trapporna och sedan kastade de sig utför rampen och slänten. En slänt som kantades av en strandkant med vass...

Mest fläkt och fart blev det så klart i mäktiga Superklassen där killarna stångades till höger och vänster, David Eriksson gjorde återigen ett superlopp som den yngling/junior han är. Startandes från fjärde led igår och tredje led idag men ändå på pallen båda dagarna, det är mäktigt det. Till nästa helg utmanar han alla andra juniorer i Falun att ta upp kampen som bästa junior i cross-Sverige. Gustav Dejert gjorde han även ett dunderlopp och hoppade högst upp på pallen, tyvärr hade han alldeles för bråttom iväg hem att jag inte hann ge honom sin rätta vinst. Så Gustav du får kontakta mig i Stockholm för att få rätt pris (om du inte kommer till Falun). På tredjeplats i Super kom kanonen Axel Wannerskog. Mitt i hela rejset så kom Christian "Tille" Tillman neddundrandes från crossbron, han dundrade så bra att styret lossnade och sedan åkte hand vinglandes i hög fart nedför slänten för att landa ända in i vassen... Därav Göteborgsskämtet.

I damernas prestigelopp var det återigen fart och fläkt från start, denna gång utmanade Angelica Edvardsson friskt. Men inget verkar stoppa suveräna Åsa Erlandsson som tog sig förbi och in i mål som segrare igen. Hannah Myerscough blev även hon återigen trea.
I herrarnas prestigelopp blev det en repris av gårdagen i topp två, Darvell var suverän och Dahlberg blev tvåa. Men därefter var det dramatik; Ludvig Söderqvist punkterade sitt kanttrådsdäck i jakten om 3-4plats och hans klubbkamrat Martin Eriksson blev således ensam i sin framfart. Efter honom följe gubb-maffian och Simon Galle (han som nämnde det), gubbarna var; Jens Westergren, Anders Stenberg och Henrik Öijer. Öijer kavlade däcket i på näst sista varvet och gjorde dramatiken hög då det handlade om hans möjlighet att fortsätta sitt tävlande i ledartröjan. Men taktiskt så gjorde han det lägligt en bit innan depån och kunde byta hjul. Jens blev fyra Anders femma och Henrik sexa. Slutet gott allting gott.

På vägen hem i bilen så hade jag tråkigt och skaffade mitt livs första Twitterkonto. Därav kvittrandet. Är det bara utför härifrån?

2 kommentarer:

  1. Det verkar som om ingen hade vett att fotografera min show. Men så syntes man väl knappt i vassen. Nåja, jag satsar på Beach 2013 istället. Hoppas på att slippa stå i vassen då.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha!! Är det säkert att du inte bor i Göteborg Tille? ;)

      Radera