tisdag 15 juli 2014

Mera MTB! I BILDER!

Har väl ett litet MTB-flyt för tillfället. Igår var jag ute och lekte i regnet med mina gamla barndomskamrater + nya bekanta. Jag fick rätt bra bilder på min iPhone 5S faktiskt. Den tar helt ärligt bättre bilder än min Panasonic Lumix (tycker jag). Jag gillar inte att min Panasonic jämnar ut pixlarna, tycker själv att det får bakgrund eller förgrund (där fokus ej ligger alltså) att se utsmetat suddigt ut. Alla bilderna under Mörksuggejakten i inlägget om min #CrossaSuggan är tagna med kameran, så där kan ni se eller inte se vad jag menar (de sista bilderna innan och efter Suggan är tagna med iPhone). Så är någon sugen på en relativt lite använd kompaktkamera med Wi-Fi så är det bara att höra av sig.
Nackdelen med en iPhone är att det är svårt att fokusera på rätt objekt och den hänger inte med i höga hastigheter eller dåligt ljus. Sen vill man ju inte tappa den heller, och så värst greppvänlig i handskar är den ju inte heller...

Istället funderar jag på en ny kamera att ha med sig. Kanske en actionkamera kan vara något? Jag tar mest bilder men jag siktar sällan i display, utan skjuter från höften. Eller har ni läsare något annat tips på bra kompakt kamera att ha med sig som ger en "krisp" bild med hyfsad vidvinkel? Den behöver inte vara vattentät.

Bilderna ni väntat på:

En annan Oscar i klorofyllen

Trendurostyre och Trenduroframskärm. Det är grejer det. Borde nästan testa lite Enduro för att se vad det handlar om. Ser ju helmulligt ut ju.

En pöl vid namn Norregöl som skänker fin utsikt längs en av stigarna.

Blöt och episk cykling

Hela gänget på toppen av en av kullarna.

Finbesök av Jonatan från Göteborg

Tellmo försöker snabbt gömma sig bakom ett träd, men jag hann med.

Och så två bevis på att jag faktiskt cyklade också:
Min GPS ballade så klart ur även igår och jag fick bara med första halvan av passet. En manuell korrigering här ovan.

2 kommentarer:

  1. Förvånatsvärt bra bilder, ja. Tack för god tur! :)

    SvaraRadera
  2. Tack! Ja visst blir det. iPhone är inte helt fel faktiskt.
    Tack för sällskapet och välkommen in i gruppen Kalmarsundscykling på facebook för mer cykeltips här nere

    SvaraRadera