onsdag 1 juli 2015

Årets projekt: #TrycksladdaSuggan

Hej hallå där! Nu är det dags igen att delge lite av mitt liv för er som fortfarande läser denna blogg istället för mina sociala medier. Ni kommer väl ihåg fjolårets projekt: #CrossaSuggan? Inte? Här är samlingstaggen: Hashtag CrossaSuggan

Extremt kort förklarat: Jag fick låna en Cyclo-Cross (på Svenska Cykelcross) från Canyon som jag tog mig an det enda långlopp jag inte jobbade som speaker på i fjol, Mörksuggejakten. Och nu är det dags igen. Även i år har jag fått låna en cykel från Canyon. Men denna gång är det en helt annan typ av cykel. Nämligen en Canyon Spectral CF 9.0 EX. Alltså går jag från cross till enduro. Två olika världar ska utforskas på samma tävling och under vad det verkar, liknande förhållanden.

Här är först några filmer på monstret som jag haft ett tag.

Det kommer som ni förstår att vara en helt annan typ av resa denna gång på Mörksuggan. Från helstelt och smala 29" hjul till fet heldämpat på 27,5" hjul. Mitt första intryck av Spectralen är att den är ruskigt snabb och kvick utför, precis som den ska vara med andra ord.
Men det är inte bara nedför som Enduron levererar, den är sjukt kul på platt mark också när det kommer små stenar eller liknande som man kan ta sats och hoppa lite på. Tack vare den kompakta geometrin och styvhet i både dämpare och hjul så får man dels lätt upp hjulen från marken men man landar också med god kontroll. Det kan bli en riktigt skoj resa det här.

En av premiärturerna gick i Faluskogarna där jag körde de handbyggda stigarna och pressade Spectralen (men mest mig) till max. Cykeln levererade, Falu Stigcyklisters leder levererade och jag försökte hänga med. En av filmerna ovan är från några av flygturerna jag tog mig på Källvikens Svarta. Vilket var första gången i mitt liv som jag tar sådana dropp faktiskt.

Läckra komponenter på hojen. Sram XO1 och Mavic Crossmax XL. Mumms!


Rätt läcker kolfiberram också. Fick den mattlackade versionen utan färg där man ser hela yttre kolfiberskalet. Stilren och aggresivt på samma gång.


#Trycksladd som det ska vara

Fullt ös på baksidan.

Brett styre också. Renthal Fatbar Carbon 740mm brett. Gäller att passa sig mellan träden..

Det var verkligen ett fett smil hela vägen på stigen "Every Time She Smiles" i Falun

Fett smil på Kevershäll hemma i Mönsterås också för den delen.

Som sagt man måste vara på sin vakt mellan träden ibland.

Ny hoj kräver nya utmaningar på gamla stigar. Stigarna i Långehäll Blomstermåla får lite mer byggda stigar. 

När man tittar ned. Både kolfiber och snigel...

Cykeln bara ber om bakhjulsåkning.
Då tar vi å väntar in Mörksuggejakten i Rättvik denna helg för att se hur två ytterligheter upplevs. Snart i en cykeltidning nära dig!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar