onsdag 20 augusti 2008

OM MIGNamn: Oscar Ekstam
Klass: Elit? (Har ingen licens just nu)
Diciplin: MTB/LVG/Cyclocross/Velodrom
Födelsedatum: 1984-01-23
Civil status: Förlovad med Jenny Carlstrand och vi har sonen Egon född 8 maj 2011.
Längd: 176
Vikt: Normal: 80kg Tävlingsform: 69-72kg
Storlek på cykelskor: 43½
Cyklar: MTB: 29" BMC Fourstroke FS02 Trailcrew, CX: Cannondale SuperX HiMod (Högprofil DuraAce tubhjul och alulågprofiltubhjul med DuraAce-nav och refelx fälg), Fixie: Fransk finstålhoj från 70-80 talet, "Le Taureau" med ett par Miche velodromhjul och härligt Cinelli styre/styrstam.
Aktiv cyklist sedan: 1998
Nuvarande cykelklubb: Ej medlem i någon klubb/förening
Tidigare klubbar: Ålems CK (1998-2003), Falu CK (2003-2010), Velodrom CK (2011-2012).
Mål: Ha kul när jag cyklar
Favoritmat: Jag älskar att laga mat, och tycker således om den bäst.
Favoritdryck: Kaffe! helst en fin espresso.
Favorittävling: Falu CKs PrestigeCross.
Favoritcyklist: Jeremy Powers
Favoritgren: Långloppsspecialist med en brinnande kärlek till Cyclocross (kombinerar gärna de två).
Bästa träningsminne: De gånger jag dominerat på FCK:s träningstävlingar
Första tävling: Lilla Ränneslättsturen
Bästa tävlingsminne: Långloppscupen; Lida Loop 2007 då jag kom 2a.


Om bloggen: 
Blogginläggen handlar som vanligt om mitt liv och min passion till cykel. Elitsatsningen som jag haft sedan 2000 (jag flyttade upp till Vansbro för att gå cykelgymnasiet och sedan vidare på cykelhögskola i Falun och där jag gick idrottstränarprogrammet 3år) har sedan sommaren 2010 legat nere. 10år höll det och väldigt bra måste jag säga, då jag mot slutet slängde mig in i topp 10 i MTB-Sverige. Mycket kul har jag haft under tiden och jag har mycket roligt kvar i sadeln, om än utan en elitsatsning… eller?

Mitt engagemang i cykel kommer ni också att få läsa om så klart. Cyclocross ligger som vanligt nära mitt hjärta och jag kommer fortsatt sitta med i den ideella grengruppen i Svenska cykelförbundet för cyclocross, vilken ligger bakom CX-cupen. Sen dyker jag upp som speaker på några cykeltävlingar, en karriär som tagit fart ordentligt. Sen 2006 har jag kommenterat vid CX-cupen och CXSM. 2012 gjorde jag det mycket lyckade MTBSM i Göteborg och under 2013 så dyker jag även upp på sex av åtta deltävlingar i långloppscupen.

Velodromcykling har även kommit att få en central plats i mitt liv då jag var med och startade upp och jobbade som chefsinstruktör på Sveriges enda sådana i Falun.
April 2012 flyttade jag tillbaka till orten jag växte upp vid; Mönsterås. Familjen följde med såklart och jag jobbar nu som enda anställd vid fritidskontoret som föreningskonsulent i Mönsterås kommun.

Mitt cyklande startade med MTB och jag fortsätter även att cykla MTB, då det är det roligaste jag vet. Nu har jag ett 29-tums monster  hemma hos mig; En BMC Fourstroke FS02 Trailcrew. En cykel jag får äran att köra på då jag under 2013 är en av 21 st EnergySport-ambassadörer i Norden. Över 400 sökte till programmet och jag blev en av de lyckliga ambassadörerna för deras varumärken.

Så bloggen kommer att handla om mitt fortsatta cyklande och engagemang i cykel-Sverige samt mitt faderskap och mitt (mina?) barn. Pryltester, faktainlägg, fantastiska bilder och filmer och mycket mer därtill kommer att publiceras som vanligt. Nu vet ni vad ni kan vänta er av mina inlägg. Är det något som ni saknar och gärna vill läsa mer om? eller bara komma i kontakt med mig? Ja men släng gärna upp en kommentar till detta inlägg eller skicka mig ett mail.

Speaker/Kommentator:

Är ni intresserade av att anlita mig som speaker/kommentator så är mitt grundarvode per dag på 4000kr +moms. Reseersättning på 18:50kr/milen tillkommer och boendeersättning med möjligheten för er som arrangör att välja/boka boende åt mig. Vid flera dagars arrangemang utgår rabatt på arvodet, allt beroende på omständigheterna. Arvodet faktureras (möjlighet finns att ni som arrangör redovisar arbetsgivaravgift till skatteverket samt erlägger skatt för nettobeloppet 2000kr som betalas ut som lön till mitt konto).
Referenser:
*TV-sändning/reportage på TV10 från cyclocross-tävlingen mitt i Kungsträdgården.
*Hela CX-cupen och samtliga CX-SM sedan 2006
*MTB-SM i Göteborg 2012 (samt för-SM 2011)
*Engelbrektsturen sedan 2010
*Mitsubishi MTB Challenge 2013 (Billingeracet, Nya Långa Lugnet, lilla och stora Lida Loop, Ränneslättsturen, Finnmarksturen)

Kontakt:
Ni kan nå mig på oscar@oscarekstam.com eller 076-184 02 74

2 kommentarer:

 1. Hej Oscar

  Var det du som tillsammans Fredrik Ericsson 2004 skrev rapporten "Styrekträning för cyklister"?

  Skulle isf vilja kolla några saker ang den. Maila gärna svar till 1axelnilsson@gmail.com.

  /Axel

  SvaraRadera
 2. För er som undrat; Ja det var jag och Fredrik som skrev rapporten och Axel har fått ta del av den.

  Maila: oscar@oscarekstam.com om ni också vill läsa.

  SvaraRadera