söndag 12 december 2010

Rapport och Resultat från deltävling #11 i Merida Northwave CX-cup

På bild: Christian Bertilsson som var så het att han kastade handskarna i minusgraderna.


Damer Prestige

Rapport:
Damerna startade likt igår med Herrar Prestige, vilket verkar vara ett fungerande koncept. Det var samlat i topp inledningsvis och Karin Aune var uppe och höll tempot. Bakom så höll sig Angelica Edvardsson nära och lika så Åsa Erlandsson. Men så spelade banans hala och snöiga partier ut sig mot Karin och de båda Mtbåkarna kunde gp förbi. Till en början var det Angelica som höll tempot men efter ett varv i täten gick Åsa förbi och lade in den vinnande stöten. Denna ordning skulle hålla sig in i mål. Längre ned i fältet så hade Lisa Ström en kamp mot underlaget och Gertrud Bö, en kamp som Bö och underlaget vann. Dagen till ära hade Lisa nämligen fått teknikträning på banan av gårdagens segrare Jan Jacobsson. Hon hade även fått låna Jannes reservcykel då hennes kedja och växel gick sönder under gårdagen. Men banan och Bö var övermäktiga för Lisa denna gång. Carina Börjesson kämpade sig tappert igenom loppet som vanligt och blev 6a.

Resultat:
1. Åsa Erlandsson
2. Angelica Edvardsson
3. Karin Aune
4. Gertrud Bö
5. Lisa Ström
6. Carina Börjesson

Herrar Prestige

Rapport:
Arrangörerna hade klokt valt att inte ploga bana i för tävlingen. Det var nämligen mildväder igår och fruset idag. Detta resulterade att banan var rätt snörik och tekniken var det som avgjorde mest under tävlingen. Under de första varven i herrarnas prestigeklass var dramatiken stor. Emil Lindgren, Jens Westergren och Fredrik Edin växlade flitigt plats längst fram i den samlade gruppen. Strax efter att Emil gott loss fick han punktering bak. Och när han skiftade hjul passade han på att halka omkull, men klarade sig turligt nog undan skada. Dock gick de övriga två förbi och Jens passade på att trycka på ordentligt. Vilket i sin tur gjorde att Edin hade svårt att hänga med. Emil hade dock mer att svara med och gick successivt ikapp både Fredrik och Jens. Till slut var han åter igen i ledning med en lucka bak till Jens, en lucka som höll sig in i mål. Men Jens kämpade bra och var ständigt nära. Edin i sin tur hade inte benen på sin sida idag och hamnade långt efter. En annan som hade bättre ben idag var Fredrik Svärm, som likt Jens och Emil fått en väckning av gårdagens tävling. Svärm kom fyra något bakom Edin. Och åldermannen Benny Andersson körde som vanligt stabilt och hårt loppet igenom vilket gav honom femteplatsen. Benny hade ett tag en kamp med Steve Slättmyr, en kamp som Steve fick vika ned sig i.

Resultat:
1. Emil Lindgren
2. Jens Westergren
3. Fredrik Edin
4. Fredrik Svärm
5. Benny Andersson
6. Steve Slättmyr

Herrar Superklass

Rapport:
Sist på dagen var det dags för Superklassen, även kallat getingboet. Här var det Jan Jacobsson som var favorit till segern och han var även fast besluten om att ta en seger och således även ledartröjan i cupen. Janne tog kommandot redan från start och låg länge i ledning medan en hel hög med cyklister gjorde upp och stångade sig upp bakom genom fältet. Ola Torstensson var länge ensam på väg ikapp Jan och var nästan in på hjul ett par gånger. Men bakom honom hände det än mer och en stark grupp bestående av Christian Bertilsson, Ola Hellström och Patrik Eklund kom kom närmare och närmare de båda herrarna i täten. Till slut kom Christian ikapp Torstensson och sedan tog det inte lång tid innan Christian även var ikapp och förbi Janne. Torstensson hade i sin tur svårt att hänga med de båda i täten. Han var inte ensam att ha svårt för Bertilssons tempo, till slut fick även Janne släppa rullen och Christian kunde rulla i mål som segrare till ett enormt jubel från hemmapubliken. Torstensson såg länge ut att kunna hålla Eklund bakom sig men den förrädiska banan skulle åter igen visa sig utslagsgivande. Torstensson gick omkull och Eklund kom ikapp och förbi och knep således tredjeplatsen. Efter Ola Torstensson kom en annan Ola, nämligen Hellström. Som gick ut lite försiktigare än under gårdagen, vilket visade sig vara klokt då han kom mer än fem placeringar högre upp i fältet, om mitt minne stämmer. Bakom Hellström så rullade Simon Galle ensam imål som sexa, Simon låg nästan hela loppet igenom ensam och jagade.

Resultat:
1. Christian Bertilsson
2. Jan Jacobsson
3. Patrik Eklund
4. Ola Torstensson
5. Ola Hellström
6. Simon Galle
(Preliminärt resultat från mitt minne)

1 kommentar:

  1. Jag vet inte var jag hamnade. Men vet att det var foto-finish-spurtduell. Står dock 2 sek skillnad till närmsta motståndare.

    SvaraRadera