lördag 3 mars 2012

It´s that time of the year again...

... När man kan frossa i godsaker från NAHBS(Northamerikanhandmadebicycleshow)-mässan. Bike Rumor publicerar massor med fina bilder, här är några av de cyklar jag gillar bäst.

Först ut ett gammalt bekant märke som jag bloggat om tidigare. Rob English gör sjukt fina cyklar och till mässan i år har han förfinat och förverkligat Fair Wheel Bikes kundförfrågan; Rightey-concept. Motsatsen till Cannondales Lefty kan man tänka sig. Dock så kör Rob & Co fullt ut då det är höger gaffelben OCH höger sadelstag-kedjestag som enbart finns, de har alltså "tagit bort" vänstersidans motsvariga. Kul och häftigt på samma gång:


 Jag vet inte om lacken gör sig rättvisa på dessa bilder, för på Rob English egen hemsida så är den än grönare. Se själva.

Om det ser konstigt ut med en Lefty gaffel framför sig så ser detta än sjukare ut. 

Vajern leder till bakbromsen vilken är monterad i vevlagerröret som innehåller ett excentriskt vevparti vilket i sin tur sköter kedjespänningen, eller remspänningen i detta fall. Detta bygge osar CUSTOM!
 
Baknavet... 

Rob´s signum en stålstyrstam som fäster helt över styrröret. Smutt!

Jag är dock inte helt överrens med lacken på Righteyn. Jag gillar mer denna stål och kolfiber skapelse. Vacker och exotisk blandning från Rob English. Jag låter bilderna tala för sig själva:
 Måste bara kommentera detta. Ramväxlat på framväxeln MED intern vajerdragning, gammalt och nytt. Bakväxeln växlas från styrreglaget som ni kan se suddigt i övre vänstra hörnet av bilden.
Nästa fräcka cykel har faktiskt Mattias Hellöre och jag hjälpt till med, då Funk Cycles beställde en extra lätt och svart anodiserad Lefty Steerer från oss på Experimental Prototype till detta bygge. 75 gram vägde den Steerern (mot 270-300gram som en original väger). Cykeln är en heldämpad 29tums Titan OCH Kolfiber skapelse. Framtriangeln är kolfiber medan baktriangeln är titan. Med en härligt titanspecifik dämparlösning bak. 


20.13 lbs eller 9,13 kilo väger skönheten.

Svart och vackert med sobra dekaler, på ramen i alla fall. ENVE får som vanligt stå för dekaltrimmningen på styre, styrstam och hjul. Ett av de mest populäraste komponentmärkena på handbyggda Amerikanska cyklar...

En bild till på lack och dekaler på ramen, snyggt! Ser ni dämpar länkaget förresten?

 
Nej just det! Det finns inget länkage, titanet flexar! Coolt värre.


Vad tyckte ni om dessa byggen? Har ni andra custombyggen som är värre eller häftigare? Kommentera och länka!

2 kommentarer:

 1. normalt styrrör på 270-300g? Var har du hittat de vikterna? Är väl under 150g vad ja vet.

  Av de cyklarna är den blå Englishen snyggast och den gröna coolast. Funken känns inte så ny ändå men English Cycles är alltid häftigt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja jo, Tapered ligger från 263g och uppåt, vikterna har jag hittat på nätet. R2-bike bland annat =)

   Vaddå Colfiber å Titan 29a är väl rätt nytt ändå ;)

   Radera