onsdag 24 april 2013

Inspirerande dag i Stockholm

Det har gått i ett idag på en inspirerande dag av Idrottsanläggningar, motionsidrott, spontanidrott, barn och ungdomsidrott, vuxenidrott, pensionärsidrott och fysisk aktivitet. Kultur och idrottsminister Lena Adelsohn Liljeroth var även "Keynote speaker" och talade om vikten för kommunernas arbete med att skapa en vettig fysisk aktivitet för barn och ungdomar. Samt att skapa anläggningar för fysisk aktivitet nära bostadsområden, jobb och skolor. Det är avstånden som avgör vilka samhällsklasser som deltar, närmre för fler.
Mycket bra info på kort tid och dessutom träffade jag tre glada "kollegor" från Falu kommun också. Snackade ju givetvis Velodrom, cykel och skidor då. Även Scandinavian Outdoor games (sog2013.se) kom upp på tal. Är sjukt taggad inför det eventet och Nya Långa Lugnet.

Efter massa idrottsinspiration hela dagen och så avrundade vi dagen med ett besök på den italienska restaurangen Vapiano. Mummsade i mig en härlig pizza med sardiner, kronärtskockor, pinjenötter och lufttorkad skinka tillsammans med ett mustigt glas rött.

För att helt avsluta idrottsdagen så har jag nu nyss avslutat ett givande telefonmöte med CX-grengruppen om årets tävlingsprogram för CX-cupen. Den är till 99% spikad och info kommer så snart den sista föreningen bekräftat att de kommer att köra på utsatt datum.

Bilder från dagen:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar