torsdag 2 maj 2013

Skatteavdrag Cykel till och från arbetet!

Saxat direkt från skatteverket.se: "Beloppen gäller för inkomståren 2012 och 2013. Krav för avdrag: Att du använt cykel för resor mellan bostaden och arbetsplatsen. Avdrag medges med 250 kronor per år. Om cykel har använts för del av sträckan till och från arbetsplatsen bör avdrag ändå medges för kostnad för cykel, som om den har använts för hela resan.
Observera att avdrag för cykel medges endast om den sammanlagda kostnaden för resorna mellan bostaden och arbetsplatsen överstiger 10 000 kronor."

Jaaahaaaaa! Fett med 250kr avdrag om jag minst lagt ut 10 000kr på min cykling (inte svårt för mig iofs) på ett år...

Ni har väl lämnat in deklarationen? Senast 23:59 idag är det som gäller om det ska bli några pengar innan midsommar. Kämpa!

Jag skickade in min alldeles nyss och kommer att få tillbaka, om det är pga cykelpendling eller inte låter jag vara osagt. Kan istället nämna att vi har haft ännu en produktiv dag här hemma med skoshopping till lillkillen, försäljning av en gammal tvättmaskin, tvätt av bilen (som fick nya ostar idag), montering av nya skärmar, pakethållare och barnstol på min gamla slitvarg silverpilen. Mer om det senare någon annan dag. Nu väntar sängen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar