söndag 22 november 2009

Rykten och prylar inför 2010

Var ju på cykelmässan igår och lallade runt. Åkte ned för att knyta lite kontakter men kom dit och träffade mest nya och gamla bekanta. Kan det vara så att cykelsverige är litet och att jag känner de flesta? Att jag jobbat på Cykeldagarna sedan starten späder ju på det lite. Men för första gången sedan SvCD startade så betalade jag faktiskt in mig och hade inte ett dugg med det hela att göra. Fast jag fick ändå svara på lite mässfrågor om tider, förhållningssätt och tips ändå. Frågor som jag hade svar på också. Så jag ska nog passa på att fakturera Stenberg lite.

Jag gick runt i montrarna och fastnade mest i Micke Bolmstams "Dirt-monter", då han är inne på försäljning just nu med www.jetsports.se som Bla. har Halo Rims vilka Nilsson Junior är så impad av. Micke och jag snackar alltid mycket skit när vi ses, vilket är roligt. Jag hoppas att han kommer upp till Falun snart, vilket det var snack om. Det kan bli riktigt roligt om fantasierna går som de ska. För vi båda är intresserade av ett intressant projekt här i Falun.

Jag hamnade också ett bra tag i Giants monter som enligt mig innehöll de snyggaste mtb-cyklarna på mässan. Att Henrik "Compositemannen" Andersson stod och pratade i den montern bidrog till att jag var kvar där ett bra tag också. Som en slump var cykelitalia i montern bredvid vilka hade de snyggaste räcercyklarna; De Rosa. Och så hade de även den Rosa Cinellin som jag postade i inlägget nedan. Mycket läckert.

En annan monter som jag fastnade i var Cykligs, som visade upp de nya Tufo tubdäcken till MTB. De ser extremt lovande ut, och det känns som att jag kommer att falla dit på ett par sådana när mina Dugaster slitits ut. Speciellt deras nya XC 4:or:
Breda, mjuka och med ett låg rullvänligt mönster. Det ser mycket lovande ut.

En annan monter som visade upp lovande cyklar var Merida, vilka har brytit sig loss från Grahns. Något som gör att Merida i Sverige verkar mer lovande än någonsin. Speciellt när de inte bara har Merida utan Sram:s hela sortiment. Vilka är extremt hypade nu när de kommer med sin XX grupp. Det som jag tycker är konstigt är dock att det verkar finnas tre företag som håller sig med Sram i Sverige. Sram nordic, Vartex och nu då Merida Sverige. Kan det vara så att Vartex släpper Sram? De reade ju just ut nästan hela sitt lager på Cyclecomponents.com, vilket inte behöver säga så mycket då Shimano gjort liknande förut. Men det sänder ju lite mixade signaler.

Hur som helst kan Merida och Sram i Sverige bli ett fint giftemål. Speciellt om man tänker XX på en ram som väger 930gram i 18":
Bilden är klickbar för er som vill granska cykeln närmare. Jag gillar allt förutom gaffeln och hjulen, personligen skulle jag valt en Rock Shox XX, mest för att få det nya smutta hydraliska lock-out reglaget. Och så skulle jag ju givetvis kört på ett par tubhjul istället.

Jag hamnade även ganska många gånger i Kalas monter. Men det var ju mest för att jag kände alla grabbar där och att de är så ypperligt trevliga. Sedan hade också Jonas sett till att införskaffa sig en fet stor TV på vilken det rullade ett hypnotiserande bildspel. Kalas nya kollektion för cykel ser otroligt lovande ut. Eller vad sägs om ett par resårlösa byxor med en lika resårlös matchande tröja. Som dessutom har en framsida helt i lycra, detta istället för bara armarna som jag kört med i år. Baksidan av tröjan såg otroligt sval ut också. Perfekt för mig som gillar att köra underställ under även när det är varmt. Byxorna hade också ett lite snuskigt glansigt tyg, men tyget var så extremt lätt att jag utan problem står ut med den latex-lika ytan.

Det jag saknade på mässan var lite mer variation i de olika montrarna. Det visades mest upp top-of-the-line MTBs och LVGs i de flesta montrarna vilket i och för sig är lite roligt för mig att klämma och känna på. Men jag skulle också velat ha se lite andra roliga cyklar som typ den Rosa Cinellin i cykelitalia:s monter. Nishiki hade också en intressant cykel i sin monter, som var resultatet av ett ambitiöst examensarbete i design av Fredrik Rudenstam:
Mer sådant här spännande som utmanar lite mer nästa år tack!

I den sista montern jag besökte i år så fanns ett gäng multisportare, och där i bland dem fanns också Ola Hellström som verkar ha blivit en sådan där multitalang nu på senare år också. Montern tillhörde i alla fall killarna bakom AIM Challange. En multisporttävling som ska vara möjlig att genomföra oberoende form och specialisering. Det går ut på att samla så många poster som möjligt, lite som Geocaching fast som multisporttävling. Man får en karta med 60 poster på, och sen gäller det att under 6 timmar samla så många poster som möjligt. Verkar vara en rolig tävling och jag funderar starkt på att ställa upp på tävlingen som går i Lindvallen den 6-8 augusti. Denna skulle vara mer cykelvänlig jämfört med den i Hemsedal den 3-5 september.

I AIM:s monter tjänade jag även in inträdet till mässan för dagen. Först bjöd de på vin, men jag tackade nej då jag skulle köra bil hem. Ola däremot svepte ett glas så att han skulle slippa köra, taktiker som han är. Men efter vi snackat och skrattat ett tag så gav de Ola och mig var sin skaljacka från Doite. Bästa montern helt klart!

5 kommentarer:

  1. En liten rättelse:
    examensarbetet var gjort av Fredrik Rudenstam (Filips storebror)
    Bra rapport!!

    SvaraRadera
  2. Tom: Tackar.

    Anonym: Jobbigt att skriva fel på en sådan sak när jag pratade med honom personligen. Är nog fortfarande ordentligt trött efter gårdagen. Bäst att lägga sig. Tack för uppmärksammandet.

    SvaraRadera
  3. Jeg vil bare informere om at Merida O.Nine XX leveres med RockShox Sid XX Gaffel

    mvh

    Eystein Stokstad
    Merida AB

    SvaraRadera
  4. Eystein: Finbesök i bloggen, det gillar jag. Tack för din kommentar.
    Det verkar inte bättre än att Merida O.nine XX kommer att vara en av de mest optimalaste MTB-cyklarna som vi kommer att se på tävlingarna nästa år. Verkligen en riktig topp-hoj.

    SvaraRadera