fredag 18 juni 2010

Slutslitet?


Nya regler från UCI till Cyclocross har landat, klicka här för att läsa, ett av de mer radikala nyheterna är att skivbromsar är tillåtet. Det har länge länge varit ett debatterat ämne, och många icke-tävlingscyklister förstår inte förbudet. Och många av oss som tävlar har tvärt emot än inte förstått varför det ska vara bra med skivbroms. Förutom det minskade slitaget på fälg då. För i Cross justerar man ju bara farten med bromsen...

Nåväl det är ändå rätt coolt med skivor till cross och jag kan definitivt tänka mig att åka med det på min cross. OM det inte skulle vara så att jag alternerar min cross på landsvägen.
Nu har UCI och SCF (om de hinner med) lite smutt fått till det så att man verkligen behöver 3 olika cyklar om man som jag gillar LVG, CX och MTB. Tidigare har det ju gått att köra alla tre discipliner på en och samma, cross (innan bockförbudet i MTB).

Visst det går ju att fortsatt köra cantilever på crossen och på så sätt klara av att växla till landsvägen. Sedan går det ju också att mecka på ett rakt styre på samma cykel och på det sättet kunna köra MTB. Men det blir mycket meckande och inga roliga bromsar på CX. Nu berör detta förmodligen inte så många. Men jag gillar faktiskt att köra Cross på MTB och LVG, samt självklart CX. Kan de inte slopa Bockförbudet på MTB och skivbromsförbudet på LVG? DET skulle vara fina nyheter det.

I övrigt tycker jag att de nya reglerna för CX är rätt coola och kommer att ge mer action. Lite mer amerikaniserat om man så vill. Hopp över hinder, skivbromsar och allt coolt. För att inte snacka om de fina höga strumporna. Det är bara Riser som fattas nu. Kanske är det dags att släppa styret loss. Om ni förstår vad jag menar?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar