torsdag 31 december 2009

Nyårsturen


Var ute idag och stekte runt längs kanalerna och titta in i Geraardsbergen för att kötta några kända backar. Först väntade Kapelmuur, som Tillman gissade så säkert genom att kolla på min nuvarande Header. Det var lite slirigt uppför om man tryckte på, men vi tog det ganska lugnt så det gick fint. På toppen passade vi på att fota oss framför kyrkan, det tog 5 kort innan det blev bra. Först fattade inte grabbarna att de skulle se fina ut och sen när de fattat så kom det ut Belgare från kyrkan som stannade och tittade på oss imponerat. De gillar cyklister här nere.

Efter detta passade jag på att sätta kedjan innanför kassetten på min hoj. Senare fick jag reda på att Johan Landström som var med som meck förut hade punkterat 3 gånger på denna runda förra året. Meckrundan heter den nu. Men det är väl inte så konstigt egentligen, meckens cykel kommer Alltid i andra hand.

Jag var i alla fall uppe i spets hela tiden med Magnus som skickade på fint. Mattias anklagade Mange för att köra stressrull och lade sig bakom i protest. Det gick ganska bra måste jag erkänna. Jag stressade runt hjärtat på 150 bpm mest hela tiden där uppe och maxade 175 bpm i Bosberg. Jepp vi stressade uppför Bosberg också. Helt fantastiskt att köra alla backar som man ser på tv. Kapelmuur var mäktigast då jag kände igen stället där Stijn Devolder öste på som bäst uppför. Mäktigt var ordet.

Grabbarna gav sig av hemåt efter knappt en timme ute så att de fick 1 1/2 på klockan. Jag skarvade dock vidare efter jag pluggat in mp3-spelaren. Först gick det segt men sedan skickade spelaren på pepp-låt efter pepp-låt och jag mosade på friskt och jagade motionärer längs kanalen. Kom på mig själv att jag skulle vända när jag fick se en hel fabriksbyggnad full med otroligt läcker graffiti. Bilderna kan ni se nedan.

När jag kom hem hade jag varit ute i 3.30 men det kändes i min veka mekanikerkropp. Grabbarna var och handlade och när de kom hem så skrattade de åt mig, de tyckte jag såg sliten ut. Jag antar att jag var det också. Mattias var också ganska trött när han hade handlat. Men nu efter lite nyårsmat och chokladtårta så är vi på topp igen. Målet med kvällen är att vara vakna till 12 slaget, kan bli jobbigt. I morgon ska vi till Sven Nys egen tävling, det kommer att bli stort.

Uppför denna backen körde vi idag.

Hyffsad backe på kullersten, och det är inte platt innan man kommer in i den heller.

Enda vettiga bilden uppför. Inte lätt att hålla stadig hand på kullersten när man samtidigt kämpar för att komma upp.

Väl uppe fick vi lite sällskap av imponerande Belgare.

När de fattade att vi ville få till en bra bild så gick de ut ur bild men stannade och pratade om oss och pekade lite försynt. Det är därför Nilsson ser så glad ut.

Dagens andra mäktiga backe.

Och sedan den fina konsten som fick mig att stanna upp:


2 kommentarer:

 1. Kapelmuur är brantare än vad som syns filmen med Museeuw. Bra kört och lycka till!

  SvaraRadera
 2. Håller med Tillman. Det var nästan jobbigt att promenera den sträckan. Men å andra sidan fick man mer tid att låta känslan sjunka in.
  Jäkligt rolig blogg att läsa förresten. Måste länka till den.
  Gott nytt år och fortsatt äventyr i Belgien.
  /Nypan

  SvaraRadera