söndag 15 september 2013

En produktiv söndag


Startade dagen men en stärkande frukost. Min plommon och ingefära marmelad är verkligen en pang-pang marmelad. Kaffet gick inte av för hackor det heller.

Sen skulle det matas landsväg med Patric.

En ASS-Saver på i fall att vädret skulle ändra på sig. Eller ja för att vara ärlig orkade jag inte montera av den eller vika in den... Tänk vad lat man kan vara, för det är gjort på max 5 sekunder.

Hallå där snyggo!

Planen var en fin runda ut mot Åbro men den slutade inte ens halvvägs i Ålem. Vi slet rätt bra med tuberna som suttit väl limmade i två år... Kanske ska se till att montera av tuberna efter vintern och inspektera/limma om? Latmask.

Till slut fick vi av tuben och jag slängde på en sprillans ny Vredestein-tub. Och då menar jag sprillans. Inte en gnutta lim var det på corden. Så jag vågade inte annat än att åka hemåt istället. Men det kändes inte rätt att avsluta på det sättet. Så jag övertalade Patric om att besöka denna plats:

Ett öppet fält där E22an skär rakt igenom och en fin avskild gång och cykel-väg löper längs med. Som av en händelse är det ett 1,4km långt Strava-segment på den rakan och jag hade krut att bränna.

Ni ser väl hur krutet osar?


Patric var startsnabb men dog också snabbt. Jag kom förbi honom med bra fart både norr och söder ut. Två härliga syrastinna intervaller. Det tråkigaste var dock att min GPS var på men utan att registrera. Hur kunde jag missa det? Nu måste jag ju straffa tider där igen... Typiskt. 

Hemma efter cykelturen så blev det mycket gjort. Gårdagens fynd; ett stort bord och 8 stolar till altanen blev kompletta med ett till fynd; svarta dynor. Egon hade sovit över hos farmor och farfar och de dök upp efter fyndandet. Då fixade pappa/farfar vårt köksavlopp medan mamma/farmor och Egon plockade 3-4kg plommon, som vi gjorde sylt på senare på kvällen. Själv förberedde jag 1,2 kg revben som jag förkokte. Egon, farmor och farfar röjde vidare i trädgården medan jag och Jenny röjde inne. Det blev dammsugit, skurat, tvättat och allmänt fint. Sedan dukade jag upp med godsaker:

Min favoritsallad just nu: Rårivna rödbetor och äpplen toppat med chevré och honung.


Mysigt att kunna sitta på altanen och njuta av god mat medan regnet smattrar på taket. Och just det, vi skördade våra tomater idag också. Och hängde upp dem i altanfönstren för att mogna. Kan någon gissa drycken förresten?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar