söndag 15 januari 2012

Resultat Velodromens Omnium

En spännande dags tävlande är till ändo. Mest spännande var det i Herrar Master och Elit mellan 2an och 3an i totalen. Det var Janne Jacobsson och Magnus Ekström som hela dagen tampades i master och det var inte förrän Patrik Moris gjort sista starten i Masters 500m som det var avgjort då Ekström hade en riktigt bra tid. Men som blev slagen av just Moris vilket ledde till att Jacobsson fick behålla 2a platsen totalt.

I Herrar Elit så var det Marcus Ottosson som utmanade det internationella motståndet i Mika Simola (Finland). Tyvärr för Mikas del så bestraffades han med en 6e plats i i förföljelsemoppet över 4km. Då han inte höll sig till 10m regeln när han blev omkörd av Eerik Idarand (Estland). Denna bestraffning gjorde att Ottosson gick om och resten av dagen hade en intensiv fight mot Simola. Den avslutande kilometern skulle visa sig vara utslagsgivande och då passade Ottosson påpassligt nog på att vinna hela grenen med den annars så suveräne Idarand på andra plats och Simola på tredje.

I damernas lopp var det mest intressant under deras Scratch (5e grenen av 6). Då alla verkligen bjöd upp och utmananade under deras 35varv. Ett härligt minne därifrån är när Selma Svarf lutar sig mot Frida Knutsson som vill upp i banan där Selma befinner sig. Men Selma vägrar ge sig och trycker mot Fridas axel. I slutet av Scratchen står det dock mellan Frida och Saga Lindström i en tuff sprint. Vilken Frida går segrande ur.

Totala resultatet för Omniumet huttar ni nedan, jag återkommer med resultat gren för gren senare under dagen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar