lördag 25 januari 2014

Mitt Livs lärdom efter 30 år på jorden

I torsdags fyllde jag 30 år. Något som jag ska fira i helgen med en mäktig middag (ordagrant) på lördag och en lättare men gräddig fika för släkten på söndag. Inte mycket cykling med andra ord, om jag inte smiter ut i ottan vill säga...

Men det jag egentligen ville säga var något som jag under mina senare levnadsår kommit närmare och närmare och fått större och större förståelse för. 

För fyra år sedan träffade jag världens underbaraste person som också vände upp och ned på mitt sätt att tänka. Jag kom till insikt att jag mådde bättre av att vara en positiv person och fokusera på det som jag glädjs åt och se möjligheterna. Med tiden så kom jag även att värdera sanningen högre och högre. Jag tar hellre en hård sanning än en vag bortförklaring. 
Tack Jenny för att du utmanade mitt sätt att tänka! Och tack för de fyra fantastiska år vi haft tillsammans!

Under 2013 har jag fått fler och fler inspel på jobbet och i privatlivet som påverkat. Tre föreläsare har i princip sagt samma sak. Först sa Michael Södermalm det, sedan Mark Levengood, efter det så betonade Magnus Hedman det och i torsdags på min födelsedag så fick jag uppleva det själv genom en annan persons handlingskraft och val att tala sanning (jag väljer att inte publicera personens namn). 

Det jag talar om är; Kraften i att tala sanning och att stå för sig egen historia!
Det är bara jag ensam som kan ta ansvar för min egen historia, det är mina val och mina konsekvenser. Och jag säger heldre som det är än går iväg utan att säga något alls eller att svamla ihop någon undanflykt eller vit lögn. Jag säger inte att det är enkelt och inte att jag lyckas jämt men det är något jag tror på och försöker stå för så mycket jag kan. 

Det mina damer och herrar är min största lärdom av 30 år på det vi kallar jorden.
Ta väl hand om Er där ute och lev väl i sanning.

2 kommentarer:

  1. Supergrattis bäste Crosscar! :D Supergrattis till åldern, lärdomen och din fina Jenny. Kram! /din fan Katja

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Katja! Det värmer mitt "gubb"-hjärta =)

      Radera