måndag 23 februari 2009

Are you Boerjes son?
En ganska vanlig kommentar såhär första 24timmarna på Cypern. Senast jag hörde kommentaren var när jag fick en ganska konstig väckning idag. Jag hade sagt innan jag gick till bädds att jag skulle sova tills jag vaknade. Jag vaknade klockan 7, ca 3timmar efter jag gick och lade mig. Dock intalade jag mig själv att somna om. När jag sedan väcktes stod det en man i rummet och frågade ”Are you Boerjes son?”. Då var klockan halv 12 och min konstigaste väckning hittills i livet var ett faktum.

Men så går det väl när man har en kändis till fader... Mannen som var inne och hälsade på i lägenheten var den virriga ägaren av lägenheterna och hotellet här. Han visade runt två tyskar som jag faktiskt träffade på flygplatsen när jag kom hit. De fällde också kommentaren om Boerje.

Så jag fick ändå sova ganska länge idag, jag har inte sovit så pass länge på ett helt år skulle jag tro. Alltså senast jag var nere på Cypern. Men det är ju trots allt ”semester”.

Semester betyder ju att man kan ta lite extra tid till allt, så monteringen av cykeln tog lite extra lång tid idag. Vilket var bra för då hann jag märka att vänster vevarm inte var så bra monterad. Men nu är den det, tack vare en gummiklubba. Det hade i och för sig gått bra med insex-nyckeln men klubba är coolare.

Efter min långa montering så drog jag ut på en rulltur/fototur runt kullarna, i regn tyvärr. Men det var i alla fall varmt väder så det gjorde inte så mycket. Och så blev molnen mer fotogeniska dessutom.

Här bor jag. Jag har ett fint bord och en gammal vagn. Cribs-turen innanför glasdörrarna kommer någon annan gång.

Men jag kan ändå bjuda på bild av mitt vrålåk. Värsta feta "rimsen" på den vetni.

Här är smalagatan utanför, mysigt va?

Här står jag och tar ett kort på taket, smalagatan ser ni nedanför.

Och så panorerar vi ut...

Och så lite till. Här ser ni byn och de fina regnmolen som jag gav mig ut i idag.

Min nästa bil kanske? Något för alla retrosinglespeedskillar kanske. Redan kult och Svensk.

Yeah, steek på beachen.

Fototillfälle nr 1.

En annan vinkel.

Fototillfälle nr 2.

Fototillfälle nr3. Detta var ett favoritställe med fina "vita" kalkklippor som var hur sträva som helst... om de inte var nära vattnet för då var de istället hur hala som helst. Jag trillade nästan i skåran som cykeln står över när en för stor våg skrämde mig med sitt stänk.

På väg hem från fototuren så mötte jag två lösa hundar. Men som tur var så var jag förvarnad, och de Cypriotiska hundarna har hittills, efter 3 besök på 3år, visat sig vara snällare än de Svenska hundarna.

När jag kom hem så fick jag se att jag visst hade den wida varianten av de nya Shimanoskorna. I sulan och på paketet stod det bara 44, och jag som beställt förtiofyraochenhalv (som ska vara vidare) blev ganska förbluffad då. Men nu blev jag glad när jag såg att det var rätt storlek.

Här ser ni en annan vinkel av min uteplats. Fin kaktus och härliga blommor i taket.

Jag avslutar detta inlägg med en bild på utsikten från lägenheten. Imorgon ska jag förhoppningsvis ut på en långtur upp i bergen med SOK-gänget plus Alexander, vilka också bor här i Kalavassos. Där förövrigt målet för första deltävlingen i Sunshine Cup var i söndags. Och för er som inte vet så var det dubbel Svensk seger i premiären genom Emil Lindgren och Alexandra Engen. Grymt sa grisen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar