söndag 7 november 2010

Resultat och rapport CX-cup #7 Göteborg av The traveller

(Såhär ser jag ut när jag är ute och reser)

Nu är helgens deltävlingar slut och vi är påväg hem. Om vi hittar ut ur Göteborg vill säga... Det är fler än jag som inte hittar i Göteborg. Jag missade nämligen första klassens tävling idag tyvärr, tack vare att det var så virrigt och att jag förlitade mig mer på min egen instinkt istället för att fråga. Men det gick bra tillslut och jag hoppas att ingen med för det.

Tävlingarna idag var otroligt fartfyllda och spännande. Damer Prestige och Herrar Superklass startade samtidigt eller damerna lite före och sen herrarna. I Damklassen tog Karin Aune revansch från gårdagen då Åsa Erlandsson vann. Idag blev det således tvärt om och Karin kunde korsa mållinjen i ensam ledning med Åsa någon minut efter. Karin behåller enkelt ledningen i cupen. Därefter var det ett ganska stort avstånd ned till dagens trea Lisa Ström som repeterade sin placering från gårdagen. Hon liksom Carina Börjesson, genom sin 4de plats avancerar uppåt i cupsammanställningen.

I superklassen var Robert Österling länge i ledning, först tillsammans med Patrik Eklund. Som fick en dunderstart idag, dock så tröttnade han och gled ned på fjärdeplats. Medan Anders Stenberg stadigt och stabilt avancerade uppåt i fältet och istället anslöt till ledande Robert. De båda höll i mot spurten och Robert lade sig taktiskt bakom Anders men kom aldrig förbi på rakan, han hade glömt att växla upp på storkakan... Och hans egna ord var; glömmer man växla upp så är man f*n inte värd att vinna. Men Anders var värd vinsten oavsett tyckte Robban. Mellan dessa två och Patrik låg Hans Mård som ensam åkare nästan hela tävlingen. I kampen om 5 och 6 plats så var det daladuon Janne Jacobsson och cyklisten Adam Steen som hade en lång fight tävlingen igenom. En fight som Janne J vann och då drygade ut lite mot Adam i cupen. I denna klass leder fortsatt Robert Österling.

I herrarnas prestigeklass så var det tempo direkt från start och Emil Lindgren som delade cupledningen med Magnus Darvell gick först in i skogen med Jens Westergren strax bakom. I trappen precis i inledningen av banan gick Magnus förbi och gasade hårt, så pass hårt att han gick omkull i nästföljande vänstersväng. Vilket gjorde att han tappade 5-6 placeringar. Emil och Jens gasade på och fick en lucka medan Magnus kämpade sig uppåt i fältet. När Magnus kom ikapp Jens hade Emil redan dragit ifrån och skapat en ordentlig lucka. En lucka som Darvell länge försökte att täppa, men han lyckades bara bränna sig själv och Jens kom då ikapp. De båda hade alldeles för stor lucka upp och Emil kontrollerade enkelt ledningen. In mot mål så kunde Darvell passera Westergren tack vare den vila han fått när de båda åkt tillsammans. På fjärdeplats kom Fredrik "seglarn" Edin som ett tag åkte med Darvell och senare med Jens innan han fick släppa nyss nämnda Svenska Mästare i cross. På femte plats kom Fredrik Svärm som gått ifrån de båda herrarna Jesper Larsson och Benny Andersson. Jesper och Benny låg ihop hela loppet och avgjorde sin inbördes kamp i sandlådan på sista varvet. Då Jesper passade på att rycka.

I herrarnas prestigeklass leder nu Emil Lindgren tätt följt av Magnus Darvell och Jens Westergren, cupen är vidöppen inför andra halvlek söder ut. Men först väntar SM i Kumla på lördag. Jag åker dit och råder Er andra att göra det också, det kommer att bli en spännande kamp i både Dam och Herrklass då toppen är jämn. Det ska bli spännande att se vad som händer i den stora Veteranklassen också. För Er som vill smygkolla på banan kommer snart ett Youtube klipp ut på nätet som tävlingschefen Ola Hellström har filmat. Klippet kan ni se här hos mig när det släpps.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar