söndag 9 januari 2011

Rapport Lundacrossen

Vädrets makter var hårda mot arrangrande CK Lunedi, de fick skjuta starten hela en timme på grund av is på banan. Och det var inte lite is heller. Funktionärerna gjorde ett hästjobb med att hacka loss isen.

Först ut var ungdomarna och Sportklassen. Först över mållinjen här var gårdagen suverän Gustav Höök från FK Trampen. Gustav var inte bara snabb utan också tillräckligt tekniskt skicklig för att bunnyhoppa plankhindren på banan.
I P11-14 vann Ted Pettersson som kört 12 av 13 tävlingar genom hela cupen.m Och tack vare sitt slit i alla ungdomstävlingar som har arrangerats tillsammans med cupen så tilldelades Ted ett hederspris från CX-gruppen (gruppen som styr cupen).


Herrar Superklass
Jan Jacobsson hade inför dagens lopp tagit över ledningen i cupen från Robert Österling. Det var på gårdagens tävling som Janne genom att komma två erövrade den gula Northwave tröjan. Men det skulle mycket till för att han skulle få behålla den när totalställningen skulle räknas. Janne behövde vinna och Österling hamna på 9-10 plats för att de skulle ske.

Nu utvecklades loppet helt annorlunda då Jacobsson hamnade långt efter i starten, han var så långt ned som på 17de plats. Allt medan Österling och gårdagens segrare Hans Mård seglade iväg med Anders Stenberg på släp. Senare i tävlingen så var det en kamp mellan Robert och Hans. Och det var tack vare de tekniska partierna som Robert kunde gå vinnande ur striden. Anders Stenberg jobbade stabilt och blev trea. I fältet jobbade även junioren Emil Linde stabilt upp sig och hamnade på fjärde plats. Jan Jacobsson fick även han igång ångan och blev femma.


Damer Prestige
Från början var damernas fält rejält utspritt utan större dramatik. Men mitt i deras tävling så punkterade Åsa Erlandsson i ledning och sjönk långt ned i fältet. Vilket gjorde att Karin Aune och Anna Persson plötsligt låg i ledning och kämpade. En kamp som nykomlingen Anna vann. Åsa kämpade i sin tur ikapp och förbi Lisa Ström men orkade inte ända fram och slutade trea. Lisa Ström blev fyra och Carina Börjesson femma.


Herrar Prestige
Dramatiken var hög loppet igenom. Det bildades snabbt en grupp om fyra åkare; Emil Lindgren, Magnus Darvell, Fredrik Edin och Jens Westergren. Rätt snart gick Emil loss och det var Jens som tog kommandot för att försöka komma ikapp. Men helt plötsligt så var Emil drastiskt ikapp och förbiåkt. Det visade sig att han hade fått punktering. Trion i tät fortsatte fajtas och snart var de bara två. Då Edin inte riktigt kunde följa Darvell och Westergren. Samtidigt hade Emil börjat få upp tempot igen och började snabbt närma sig Edin.

Darvell ökade takten mot slutet med två varv kvar och fick en lucka till Jens. En lucka som många, inklusive mig själv, trodde skulle hålla ända in i mål. Men med ca 500m kvar till mållinjen i sista tekniska utförslöpan så lägger sig Magnus. Och med 250m kvar kommer Jens ikapp och då händer det som inte får hända, Magnus lägger sig igen i näst sista kurvan och Jens kan gå förbi och vinna säsongens sista lopp. Snopet men spektakulärt måste jag verkligen säga, det är inte över förrän den feta damen sjunger.

Edin höll hela Emil bakom sig hela vägen in till mål dock. Nämnas bör även Steve Slättmyr som inte bara gjorde dagens snyggaste kullerbytta utför banans brantaste, lerigaste och längsta utförsbacke. Han gick även i backen under loppet så pass att han fick en enorm bula vid sidan av vänster öga. Han kollades upp av sjuksyster med valde att fortsätta loppet ändå. Strongt fightat!


Tack alla för en fantastisk rolig CX-säsong! Hoppas vi möts igen nästa höst!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar