måndag 27 februari 2012

Jag och tanterna

Har pratat med två gulliga tanter idag, som vanligt mycket trevligt. Dagens samtalsämne var hur halt det var idag när slasket från de gångna dagarnas varmväder hade frusit. Jag led med dem där de tog sig fram i samma takt som sköldpaddor. Men de är lika kloka också, varför skynda när risken är ett brutet lårben.

Vi pratade barnuppfostran också, de tyckte det var roligt att jag var pappaledig med Egon. Och att det minsann var nya tider nu. Även att de hade haft turen med män som tog ledigt för att vara med barnen på deras tid. Sedan fick jag veta hemligheten till hur man håller sig på fötterna när det är halt. Tänk vad mycket man kan få veta när man kommenterar halkan och är ute och promenerar mitt på dagen.

Igår blev jag morbror för första gången i mitt liv också. Min syster Emma och hennes man Miro fick då en liten dotter. Häftigt värre och det ska bli så kul att besöka dem när jag åker ned i mars. Grattis till er båda också!

I och med att jag är hemmapappa om dagarna så tänkte jag leva upp till det också. Så jag bakade denna Brownie-kaka med hemmagjord kolasås, valnötter och marshmallows på toppen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar