söndag 25 augusti 2013

Jag köpte ett paket, bättre bilder i bloggen framöver?Har saknat djupet i mina "cykelbilder" under en tid nu. iPhone 4S duger ganska bra men bilderna ger inget djup och för att inte tala om svårigheten att få igång kameran med handskar på... Lite lättare med en kompaktkamera i det fall. Sedan ville jag ha en kamera med WiFi bara för att inte bli låst till att alltid behöva datorn vid blogginlägg. Nu kan jag publicera via iPhone och iPad om jag vill det. Sedan var ju ett grymt objektiv ett måste. 24mm som lägst var ett måste och först valde jag mellan en Cannon Ixus och en Samsung, båda med WiFi och 24mm men med rätt klena objektiv. Sedan frågade jag försäljaren om de inte hade några mer? Men han var osäker, gick igenom hyllan och landade på Lumix:en. Dyrare, större men så mycket bättre. Jämförde jag sedan tjocklek över objektivet så var den faktiskt lika tjock som Samsungen, men samsung hade bantat kamerahusets tjocklek. Så då spelade det ju ingen roll, lika tjocka på ett sätt.

Nu får tiden utvisa om jag blir nöjd eller inte. Och tack Niclas Källström för input och hjälp.

Panasonic Lumix DMC-TZ40, featuring a 20x 24-480mm lens, 18.1 megapixel high-sensitivity MOS sensor, 50p Full HD movies, 5-axis image stabiliser, built-in Wi-Fi and GPS connectivity, a 3-inch, 920,000-dot touchscreen LCD, and fast burst shooting at 10fps. 

1 kommentar:

  1. Grymt! Är också riktigt sugen på en med WiFi.. Du får återkomma med lite recensioner så får vi se vad en annan hamnar...

    SvaraRadera