måndag 1 juni 2009

Tempo på MTB, vad är det för hittepå?

I helgen slog det mig åter igen, tempo vad är det för hittepå egentligen?

Jag har aldrig förstått mig på tjusningen med tempo och gör det fortfarande inte. Speciellt inte på MTB. Sporten är tillräckligt folktom som den är, så varför envisas att göra den tommare liksom? Hur mycket tempo på MTB går det utanför Sveriges gränser tror ni?

Okej jag är lite bitter över att jag tappade en placering totalt i helgen och att jag gjorde ett så kasst tempo-lopp. Men det är lite Svennebanan-varning över tempo faktiskt. Typiskt svenskt normalt som det alltid varit, säkert och tryggt.

Sedan går det inte riktigt att skriva en recension från ett tempo heller. För hur kul låter detta: Jag startade 13:00:30 och körde 13km på 29:31,9. Det var några backar och några kurvor, jag såg två cyklister. Kul va?

Tro nu inte att jag hade det tråkigt i helgen. Nej tvärt om jag hade otroligt kul, trots två tempolopp. Ett etapplopp ger ju faktiskt lite stämning ändå. Mycket trevligt folk som man har lite mer tid att träffa och umgås med mer än normalt när man bara kör en endagstävling. Sen var de ju så vackert väder på det, underbart.

Men tempo vad är det för hittepå? Vad säger ni läsare Bra eller Anus?

2 kommentarer:

  1. Anus helt klart, även om jag aldrig varit på Borlänge Tour eller kört SM så känns det som Kattegattstourens upplägg är bättre med 2 XCtävlingar i rad. Mer slitigt med längre tävlingar så men är jämnt för alla så det spelar ju ingen roll. Prolog måste ju ändå funka, då får man upp tävlingsnerverna till första xcloppet också där man måste slå vissa personer som man ligger efter.

    SvaraRadera