torsdag 18 oktober 2012

Vad är det som luktar?? Gammal tant!?

Idag när jag satt ensam kvar på kontoret med hörlurarna ipluggade och med huvudet djupt nere i konteringsträsket. Så tycke jag att det började lukta konstigt.
Först så brydde jag mig inte så mycket om doften då siffrorna distraherade. Men succesivt så smög den på mig mer och mer, dock kunde jag inte sätta fingret på vad det var för doft. Den var kemiskt och ganska distinkt.

I mina dimmiga tankar så trodde jag att det var Specialized-pennan som jag höll ledigt i munnen medan jag bläddrade i budgetpapper, baskontoplan och räknade av moms på fakturabeloppen.
Jag luktade några gånger på pennan men den luktade varken mer eller mindre. Så jag begravde mig i papperna igen.

Det dröjde dock inte länge förrän lukten blev starkare och mitt i en stor faktura till Konstgräsplanen så slog det mig. Det luktar tantparfym! Ni vet en sån där skarp och sträv parfym som äldre damer överdoserar när de ska vara fina. Men var kom parfymlukten ifrån? jag luktade på pennan igen, med samma resultat som tidigare. Sedan trodde jag att det var mina kläder som luktade. Varför jag trodde det är förbryllande fortfarande, då jag inte haft någon dam-kontakt under dagen.

Undrande satt jag där på kontoret utan en enda kollega inom hörbart avstånd. Det kunde alltså inte vara någon som kommit in på kontoret "nyduschad". Sen tittade jag ut ur mitt fönster på bottenplanet och upptäckte att parkeringen var full av upp-piffade kvinnor...
Har nog aldrig sett så mycket folk spontant samlas i Mönsterås förut. De väntade på en buss och jag väntade med att lämna kontoret tills de åkt av rädsla för parfymförgiftning. När jag sedan öppnade dörren ut till receptionen så slogs jag ändå av en vägg med tant-parfym. Mäktigt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar