söndag 15 december 2013

Äventyrscross i regn med jägarsällskap och Älg...

Igår Drog jag ut på vad jag tänkte skulle bli en fin crossrunda på nya grusvägar i avsaknad av regn. Hade ett tydligt turmål och ambition. Lyckades bara med ambitionen att bli trött och trycka två timmar ganska hårt. Men det berodde mest på vädret, är lite roligare att köra hårt i regn än att ta det lugnt. Turmålet misslyckades men jag hittade i alla fall massa av nya gruvägar, flera av dem körde jag flera gånger... Ja man kan nog säga att jag cyklade i cirklar. Men nu har jag i alla fall nött in de vägar jag inte ska köra igen i alla fall.

Mitt i turen stod vid ett vägkors med valet att köra åt helt fel håll, tillbaka eller på en mindre tveksam väg. Där och då hörde jag hundar på vägen som ledde tillbaka. Och då jag sett antydan till vad som varit jägare i bilar längs turen ville jag inte köra tillbaka och möta en jakthund, inte heller ville jag köra åt fel hål. Så jag körde den tveksamma vägen. Som blev rätt fin över hällar, förbi massa parkerade bilar vid en värmestuga och in på en mindre slingrande skogsväg. 5-600 meter in på den vägen kom det ut en älg från skogen runt ca 100 meter framför mig. Jag stannade och det gjorde älgen också. Efter sig hade den två skällande jakthundar. Inte en bra syn precis. Jag avvaktade älgens nästa rörelse och det var att traska vidare in i skogen med hundarna efter sig. Min rörelse var att vända och köra tillbaka vägen som jag kom från. Så långt bort från hundarna och jägarna. En kula i kroppen är inte så skönt oavsett väder.

Så nu vet jag att denna del av skogen innehåller massa jägare och en hel del vägar som leder åt det hållet jag inte vill hitta en crossrunda. Nästa gång får det bli andra vägar mot Grimhult och Sibbetorp istället. Däråt någonstans och sedan över till Värlebo och Hornsö vidare mot Långehäll och en episk grusrunda är född. Får se när det blir en verklighet.


1 kommentar:

  1. Fan vilka nice bilder. Det bara måste bli wannabe-crossande med MTB ihelgen!

    SvaraRadera