söndag 30 mars 2014

Paniiik! Ryggen gav upp, eller?


Tog på mig uppgiften att byta till sommardäck på bilen igår. Och måste ha överansträngt ländryggen när jag hissade, skruvade och bar. För när jag skulle resa mig efter sista åtspänningen så högg det till; jag såg blixtar och kunde knappt andas medan smärtan ilade ned från vänster ländrygg genom vänster rumpa, utsida lår och vad.
Fick alltså panikont i ryggen och blev golvliggande hela kvällen. 

Fick lite lätt panik där ett tag att det var något allvarligt fel på ryggen. Diskbråck och alla möjliga otäcka skador och sjukdomar gick genom huvudet. Jag gav mig vila och två Ipren. När jag sedan vaknade idag så gav jag mig en ordentlig massage- och pressuromgång med RumbleRollern. Smärtan släppte och blev mest molande värk. Så jag blev så glad att jag sommartvättade hela bilen. Hela tiden noggrann om hur jag böjde ryggen dock. Efter körde jag ännu ett pass på RumbleRollern.
Och nu är jag som en helt ny människa. Fortfarande lite molande i rygg dock men ingen smärta eller ilande.

Min självdiagnos säger att jag behöver mer styrka i ländrygg och bål samt mer fysisk altivitet. För smärtan är mer stramande (känns som "korta" muskler) och molande som om det är muskelvärk. 
Hoppas att den stämmer bara, men det finns bara ett sätt att få reda på: applicera och vänta på vilket resultat som kommer.

Jag kommer förresten lägga upp min Twitter feed här i högermenyn på bloggen. Det här med korta blogginlägg är inte min grej men på Twitter tvingas jag hålla det kort. Så förhoppningsvis kan det hålla er uppdaterade mer om mig. 
Eller kan man koppla Twitter till att göra Blogger-inlägg?

1 kommentar:

  1. Jag har kört mycket core-träning ihop med övriga ryggövningar vilket gjort att min rygg numera klarar sig riktigt bra.

    SvaraRadera