torsdag 17 mars 2011

Fabian Cancellaras hemliga hjälpmedel avslöjat

Enligt flera medier så har det nu kommit fram att Fabian Cancellara kan ha använt sig av ett revolutionerande vevlager under flera viktiga tävlingar. Det spekulerades ett tag att han använt sig av elmotor, men de ryktena dementerades rätt snabbt. Men nu kommer det nya rykten om att han istället använde sig av ett vevlager som, enligt uppfinnaren, har minskat friktionen med 95%. Vilket är otroligt mycket.

Ni kan läsa mer om det hos Proffsklungan och även den Belgiska tidningen La Dernière Heure.
Nedan kan ni även se två exempel på hur lätt vevlagret rullar. Och det rullar extremt mycket lättare än vad mina lager gjort. De har inte ens varit i närheten av detta rull. Nu är bara frågan om det är en väldigt lyckad PR-kupp eller inte. Om inte så är frågan om vad de kostar. Mer information om lagrerna finner ni på denna; hemsida. Där kan ni förövrigt se killen bakom produkten bredvid ett par Cervelos och även med en CSC keps på huvudet...


2 kommentarer:

  1. 95% är inte så mycket om förlusten i ett vanligt vevlager är under 0,1w vid 90 rpm... Har för mig att jag läste den siffran då ceramiska lager var nytt men jag kan ha fel.

    /Darvell

    SvaraRadera
  2. Ett bra PR-trick då med andra ord =)

    SvaraRadera