tisdag 22 mars 2011

Tränat Velodrom FTW

Bilden har inget med inlägget att göra, det var bara en cool klinga som satt på Bradlay Wiggings cykel under Milan - San Remo. Rätt fett oval och hyffsat custom också. Ni vet väl att vi på Experimental Prototype kan göra sådana? Hur som över till träningen:

Passade på att träna lite velodrom igen för att få snurr på kroppen. Och det verkar onekligen som min väldigt sporadiska och högst oplanerade planering har slagit väl ut. För idag kändes det bara bra i hela kroppen, bra tryck på pedalerna helt enkelt.

Jag har börjat smygträna lite ända sedan januari och planen har varit att köra korta och hårda intervaller med rätt mycket vila mellan. Detta för att smyga igång uthålligheten utan att behöva gneta allt för mycket timmar. Men mest för att det är sådan träning jag gillar för att jag är bra på den, och då blir den av också. Mellan dessa pass har jag även haft förmånen att ha lugna återhämtningspass i form av Bancertifieringskurser.

Jag har kört när jag har kunnat i veckan helt enkelt och på lördagarna eller söndagarna har det blivit kurser och petande på pedalerna. Allt eftersom tiden har gått så har jag förlängt intervallerna och fått upp uthålligheten mer och mer. Idag kändes det till exempel helt ok att damma de sista två minuterna med en varvtid runt 15sek/varv (om jag inte hörde fel) på de två 8orna vi körde. Det är alltså typ 45km/h. Sedan råkade jag också damma hem en seger i elimineringen, fast där hade jag bara tur av att kunna ligga bakom lokomotiven Runkrans och Plyhm. Kändes som ett riktigt Protour uppdrag där faktiskt. Kul kul och på torsdag kanske jag passar på igen och kör lite snabbträning just på Velodromen.

1 kommentar:

  1. Wiggins klinga: http://www.slowtwitch.com/Products/What_We_Have_Noticed_Osymetric_On..._1961.html

    SvaraRadera