fredag 12 augusti 2011

10 sätt att ta sig över en rot

I onsdags så var jag på Ålems CKs onsdags träning på MTB i Långehällskogarna utanför Blomstermåla. Mina gamla stigar som jag nött in i förbannelse åkte vi så klart på, då det är de enda som finns inom flera mils radie. Det finns ett bra stignät uppe i skogen där men kanske bara 4-6 uppmärkta leder, dock så går de olika lederna att kombinera ihop till fler olika ledkombinationer än de uppmärkta.

Vi blev ett bra gäng på runt 10st och en önskan kom direkt (som jag i och för sig blivit förvarnad på), att jag skulle ge dem lite tips och råd när de körde. Vilket var helt ok för mig och jag lade upp det som så att vi stannade på olika partier och jag gick igenom hur man tog dessa mest optimalt och vad man skulle tänka på.

Ledorden var; Så rak linje som möjligt, Titta långt fram, Använd naturen som hjälp, Åk avslappnat. Och dessa ledord applicerade jag sedan när jag lärde dem hur man tar en kurva bäst (hitta apex). Hur man krypkör nedför en brant slänt ("ABS-bromsa" och mest med bakbromsen, justera med frambroms). Rulla och få rullningsenergi av naturen/pumpa upp fart. Lyfta upp framhjul på en kant och "bunnyhoppa" upp bakhjulet.

Sist men inte minst lärde jag dem att applicera det mesta av det ovan på ett knixigt parti där man är tvungen att rulla igenom och pumpa upp farten genom kurvorna, samt lyfta över framhjul och dra över bakhjulet över en stor fet rot som gick över en sten. Där passade jag på att ta dessa 10 bilder:










Inga kommentarer:

Skicka en kommentar