torsdag 14 juni 2012

Arenafotboll, stora-små traktorer, konstgräs i en salig blandning

Idag blev en lång dag, som konstaterat igår. Men den blev mycket mer intensiv än vad jag trott.

Vi började med studiebesök hos gräsvaktmästaren i Kalmar Kommun. Ja jag kallar honom så för han har verkligen superkoll på allt med gräs och konstgräs. Det är mäktigt vad de har byggt upp för Kalmar FF (och alla andra fotbolls lag i Kalmar). Än mer mäktigt är det att Kalmar FF äger sin egen arena och har fått en superfin sådan för "bara" 250miljoner.

Jag var inne på den arenan idag och inspekterade planen och bygget. Det även att Kalmar Kommun inte har driften av arenan. KFF var snälla att släppa in oss där ändå. "FF" tränade faktiskt då, men de sprang mest runt vid sidan av planen. Där det faktiskt är konstgräs och inte vanligt gräs som på planen.

Intressant att höra alla proffesionella lösningar med att skära upp gräsplanen och olika sätt man luftar den för att det ska växa bättre och vara mjukare samt hållbarare. En hel vetenskap.

Vilket det även är med traktorer och skötselutrustning för något helt annat; konstgräs. En hel djungel även där. Men dock lite lättare då vi kan sätta krav på marktryck och att utrustningen till traktorn ska gå på hjul (plog, borstar, harv osv). Lite tur för annars hade jag nog köpt en skördetröska eller nåt. De var ju lite fräckare att titta på.

Avslutade sedan dagen med ett kvällsmöte för att sätta sporthallsschemat för föreningarnas fasta tider. Kanske inte en höjdare att pilla med exel och massa olika viljor efter en intensiv dag. Men det gick till slut.

De få bilderna från dagen:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar