onsdag 20 juni 2012

Behöver nog gå till doktorn...

Har plågats av en ömmande rygg ett tag tillbaka nu. Och det blir bara värre. Ryggen krampar mer och mer ihop sig och låser upp en eller två kotor (förmodligen så pass att de blir sneda).

Nu ömmar ryggen ordentligt och jag har problem att sitta still på jobbet. Kanske är det så att lite av problemet "sitter" på jobbet, i min stol och arbetsposition. Min kropp är van sen tidigare att röra på sig och jag har mestadels stått på jobbet tidigare.

Så det blir till att uppsöka kiropraktor och/eller läkare för råd. Fast jag tror mig veta att det är upplösning av den muskulära låsningen och rätning av kota/or samt båltränig, som är lösningen.

Svaga idiotrygg och tråkigt starka ben. Kan man lida av det?

Idag led jag i alla fall. Mountainbike är inte kul längre då jag bara blir stum i ryggen och helt slut i kroppen som resultat. Som grädde på moset så sjönk min sadelstolpe ca 1cm under 20minuter idag. Och det var efter det jag gav upp. Jag och pappa gav oss ut på grusvägarna istället. Tur att de är så vackra och många här nere i alla fall.

Nästan två timmar fick vi tillslut och jag fick till och med gasa lite mot slutet. 10 minuters tempo på asfalt med pappa på rulle. Antigen är han stark eller jag svag för jag kunde inte skaka av honom... Eller jo det kunde jag, men det krävdes en förvirrad tupp som flaxade över vägen och farligt nära mitt framhjul. Efter den fartsänkningen och återupptagandet av tempot så fick gubben ge sig. Men han är bra seg.

Återvinner två Instagrammade bilder från dagens pass här på bloggen också:

2 kommentarer:

  1. Jodå, starka ben kan sätta vilken rygg som helst i obalans. Men de är enkelt. Bryt bara av den vanliga vanan och träna något du är dålig på. Mentalt är det svårare än fysiskt. Lycka till

    SvaraRadera
    Svar
    1. Dags att träna bålträning helt enkelt... om det ändå var så enkelt ;)

      Radera