torsdag 20 september 2012

Då var det premiärcrossat!

I alla fall i Mönsterås som idag körde sin allra första crossträning någonsin. Fyra tappra blev vi tillslut när Patrik lite förvirrat dök upp klockan 18. Lätt hänt då de flesta andra cykelträningarna startar 18. Under timmen mellan 17 och 18 hade jag, Mattias och Kristian kört ett lugnt varv, två lite medelsnabba och sedan övade vi teknik. Det blev avstigning och påstigningsteknik mest, då det är en av de viktigaste och knepigaste aspekterna i cross. I alla fall om man inte kört cross förut.

Efter lugnt varv med Patrik så bestämde jag att vi skulle köra två varv fort med en riktig start. Och jag gjorde en riktig start, men det var väl bara det att det inte fanns något kvar att gasa med efter det. Ett klassiskt misstag jag gjort många gånger. Men när man är otränad så straffar det sig hårdare. Men det var lika kul att crossa ändå. Kristian vann, jag blev tvåa, Patrik trea på och Mattias valde att bara köra ett varv det heatet.

Upplevelsen var att detta kan vi göra flera gånger. Kanske kan vi korta ned det 2,6km långa varvet och skippa det stötigaste för att få "racet" lite mer tight. Och så skulle det vara fränt med några riktiga plankhinder.

Avslutar med en arkivbild från banans roligaste pari, de doserade kurvorna:

2 kommentarer:

 1. Tackar för bra tips och tricks. Finns en del att träna på. Soffläge med huvudvärk, täppt och ont i halsen idag. Det var nog inte bara den dåliga kondisen som begränsade igår hoppas jag...
  Hur eller hur så ser jag fram mot ytterligare rundor.

  /Mattias

  SvaraRadera
 2. Skönt att du inte blev helt knäckt då, och att det "bara" var en förkylning som ställde till det.
  Fler gånger blir det definitivt, och nästa vecka ser än så länge ljus ut jobbmässigt, men ni har väl fullt upp då ute på Södra antar jag.
  Men jag crossar på! =)

  SvaraRadera