torsdag 13 september 2012

Äntligen har jag crossat!

Idag fick jag till årets första riktiga crosspass. Jag hade spanat in ett ställe som kallas "Mudden" här i Mönsterås. Det är ett strövområde med lite parkvägar och en Frisbeegolfbana. Den senare visade sig var nyckeln till att jag fick ihop en bra bana. Hela 2,6km på grus, stig, gräs och lite asfalt blev det till slut. Dessutom hittade jag en härlig dosering på banan som blev en naturlig doserad högfartskurva och så finns det två broar som blir naturliga hinder att hoppa upp på. Lite för smala för att vara tävlingsdugliga, men det är nästan hela banan ändå. Dock duger det gott till att träna på och omkörningstillfällen finns på många andra ställen ändå.

Jag kommer att köra denna bana på torsdagar klockan 17:00, med samling vid Netto-parkeringen (precis vid starten). Alla är välkomna oavsett cykel. Sedan kör vi gemensam start och 2 varv åt gången med paus och återsamling mellan heaten. Fort ska det gå och bra kondis ska vi få!

Beskrivning av banan och bilder från dagens pass:

Lite kryptisk banskiss kanske, men start längst till vänster och sedan vänstervarv. Man möter varandra på två ställen, dels vid 2km markeringen där även banans två högsta (och enda) punkter är. Sedan ute på Kuggåsvägen där doseringen finns att hitta, på deb vänder man och sedan åker samma väg tillbaka. Alla möten borde gå bra till då de är lagda vid långa breda raksträckor med god sikt. Är rätt nöjd med banan faktiskt.

Asfaltskanten markerar starten sedan är det den vänstra parkvägen och rakan ut mot kullarna i full fart.

Kullarna sett från tillbakavägen från Kuggåsvägen. Den bortre kullen bestigs direkt efter startrakan och sedan kör man in i skogen på en stig som leder till fotbollsplanerna och ut på Kuggåsvägen. På vägen tillbaka klättrar man upp på kullen närmast i bild och sen ned mellan de båda kullarna. Båda höjderna kommer ungefär med lika långt avstånd mellan varandra, optimalt för återhämtningen. 

Här är den naturliga doseringen vid Kuggåsvägen (precis brevid första farthindret på väg in mot Köpingen från Oknö).


Retro-NewAge-style med Ull-tröja och baggy shorts.

Härligt bränt gräs på en mysig dosering, här kan det gå snabbt!


Ser ni sladdmärket i gruset? Hehe det är så roligt att sladda. Banan kommer från vänster på bilden och så svänger man in till bron som man måste hoppa/stegra/springa upp på då det är en viss höjdskillnad. Inte typiskt cross men ett hinder är ett hinder. Det finns en till bro lite senare på banan precis innan målgång/varvning.


Hoppla!


Solen går ned runt halv 8 nu, så det finns gott om tid att träna på. Syns vi nästa torsdag?[edit 20120915] Ny bättre karta:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar