måndag 3 januari 2011

Sitter på ersättningståget med ersättningsbiljetter från ersättningsbussen...

Jo då, så kan det bli ibland när tågen inte klarar av snön.

Vi fick ta ersättningsbuss från Blomstermåla till Linköping, en buss som redan vid ankomst var sen. På bussen får vi koder till nya biljetter då vi missar vårt tåg. När vi i Linköping ska ta ut biljetterna så funkar En av koderna men inte den andra. SJ vägrar hjälpa oss och hänvisar att det är Östgötatrafikens fel och ansvar att fixa biljetter. Efter lite snygg trängning av mig i kön på Östgötatrafiken, så visar det sig att de inte kan göra något och tiden är knapp. Så de säger att vi kan resa på en biljett och hänvisa till dem vid problem.

Det blir då löpmarsch till X2000 som ska ta oss till Norrköping för byte till Sala. Men X2000 är försenat och dessutom proppfullt så vi ställer oss mellan vagnarna då vi ändå ska av i Norrköping (20 min resa)... Tror vi.

Men när vi är på tåget så meddelar tågvärden att vi missar bytet och tåget åker vidare till Katrineholm (+6mil). Där ska vi byta till tåget som åkte ifrån oss i Norrköping. Men senare i Katrineholm så kan vi inte stanna då växlarna har frusit fast. Så vi åker vidare till Flen där vi byter till rätt tåg.

Detta tåget som jag nu sitter på är också försenat och konduktören kommenterade min ersättningsbiljett som följande: Ja på detta tåget är det helt Ok att resa med en biljett men på nästa tåg kommer det bli problem...

Det känns som det är det enda vi har haft idag, problem.

Men nu vänder turen då Jennys pappa är på väg hem från Västerås och kommer att passera Sala exakt när vi anländer. Så då överger vi SJ och övergår till BMW. det känns lite mer stabilt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar