torsdag 27 maj 2010

Retrobike blir nog Ratbike-projekt

Jag har åkt på mina tävlingshojar till jobbet sedan vintern släppte sitt fäste om Falun. Vilket inte riktigt håller. Visst jag kommer snabbt till jobbet. Men jag vill ju inte slita på pärlorna i onödan och inte heller bli av med dem.

Alla bilder i detta inlägg är extra stora dagen till ära, så klicka bara för att se lite mer detaljer.

I källaren har jag ett ganska välfyllt förråd, och längst där inne skymtar något riktigt fint:

Inte bara en utan två fina gamla landsvägscyklar:
Dessa cyklar har jag fått från min hemmaklubb Ålems CK men tyvärr följde bara bakhjulen med.

Jag valde ut den lättade (läs borrade) och lite coolare cykeln av de två. Och dammsög Falun på framhjul för tub (vad annars?). Först hade jag tänkt bygga ihop en retro-räcer...

Jag behövde inte leta så länge efter hjul. På Cykel & Fjäll (Dalarnas guldgruva) hängde två tubhjul med crosstuber på. Först var jag bara intresserad av hjulen för att sedan kunna slänga på ett par LVG-tuber. Men sen dök en tanke upp i huvudet: Undra om tuberna går fritt i ram och mellan bromsar:

Yes! Det gick!

Nu snurrar helt andra tankar än RetroBike i mitt huvud. Det lutar mer åt RatBike; Crossdäck, Singlespeed, Riserstyre, En fingerbroms och en ram rensad på reglage, växlar och annat onödigt.

2 kommentarer:

  1. Snyggt! Men varför SS och inte fixed?

    SvaraRadera
  2. Jag tror jag börjar med SS då det är billigast. Annars måste jag köpa nya hjul för jag hittar än så länge inga bra begagnade.
    Men givetvis vill jag ha fixed, men som sagt det får bli SS så länge tills jag hittar billiga hjul.

    SvaraRadera