tisdag 13 september 2011

Fotboll, en smutsig dopingsport?

Saxat från DN:

"Det engelska fotbollsförbundet, FA, har under flera års tid hjälpt till att mörka spelares narkotikaanvändning. Det avslöjade den brittiska tv-kanalen Channel 4 i en dokumentär på måndagskvällen. 


Totalt ska 42 spelare ha åkt fast för att ha använt marijuana, ecstasy eller kokain mellan 2003 och 2010. Men det har inte renderat i några längre straff. FA säger i programmet att de delar ut avstängningar på upp till sex månader för användandet av "rekreationsdroger", trots att det inom andra idrotter ofta ger avstängningar på minst två år enligt den internationella antidopningsbyrån Wadas regler. Anledningen ska vara att drogtesterna sker utanför matchdagar, och det ska också vara anledningen till varför FA inte gått ut med informationen."


Varför är jag inte förvånad? Med tanke på att det mörkas även i USA vid de stora sporterna så har jag länge misstänkt att det är lika i "Världens största sport". Det roligaste ändå är väl de korta straff som spelarna får för sin doping "upp till sex månaders avstängning"?! Och så klagar folk på Cykling där man först är avstängd på minst 2 år och vid upprepning så kan man bli livstidsavstängd.

Att FA sedan kan mörka dessa korta avstängningar med skador är dock det värsta. Och jag kan ju bara spekulera i hur det är i andra länder än England, detta med tanke på att FIFA enbart består av gamla korrupta gubbar som "klappar varandra om ryggen".

Kan bara tragiskt konstatera att där det finns pengar och gamla gubbar så stannar allt bakom stängda dörrar och problemen sopas under mattan. Jag skulle inte alls bli förvånad om doping är 10ggr vanligare i Fotboll som hos "problemsporterna" Cykling, Skidor och Friidrott. Jag vågar till och med sticka ut hakan också säga att Cykling är en av världens renaste storsport, pga de myckna tester som genomförs och det intensiva arbetet mot doping som bedrivs. Det skulle vara roligt att se detta arbete även utanför framgångssporten Cykel.

4 kommentarer:

 1. Dom har ju för fan inte dopat sig, dom har festat, pajjas!

  SvaraRadera
 2. Pajjas är den som inte kan stå för sina ord...

  SvaraRadera
 3. 1 Cykel är inte en ren sport..
  2 Fotbollsspelarna hade party knarkat denna gång..

  Sen att folk väljer att vara anonym beror på att man inte kan logga in med gogglekontot?? Utan då ska man starta en blogg först??
  Jag var inte den första anonyma
  /anders

  SvaraRadera
 4. Mhm... du säger det Anders (det går även att logga in med andra konton eller bara sitt namn/mail).
  Vet du varför "partydrogerna" är klassade som doping i idrott? För att man orkar mer, blir piggare och känner mindre smärta... Kan ju vara rätt bra i en fotbollsmatch..

  Förövrigt, Finns det någon sport som är ren?
  Är helt klart medveten om att det finns doping (och partydroger) i Cykel också, det är inte det jag skriver. Utan jag skriver att Cykel är mer ärliga i sitt arbete mot doping och Fotboll sopar det under mattan.
  Om de sopar partydrogerna under mattan, hur är det då med alla andra förbjudna substanser? Det luktar ju lite amerikansk fotboll över det hela, så länge de kan underhålla miljoner så kan de pumpa in förbjudna substanser i kroppen också...

  SvaraRadera