lördag 8 oktober 2011

Rapport Kumlacrossen #3 i CX-cupen

Skrämmande intervju(?) foto: Allebike


Superklassen:
Störst och trevligast först (om man bortser från de underbara knattarna, ungdomarna och sportarna som alltid är bäst). Den gigantiska klassen var 53st till start och ger över 110 unika startande över 3 tävlingar i cupen, således hålls klassen fortsatt rekordstor. Idag var det omkastningar i toppen då en trio i topp snabbt bildades med en rekordsnabb Anders Stenberg, som startade i 4:e led och efter första sväng efter startrakan låg på fjärde plats. Även Per Kumlin och Stefan Carlsson var med i denna trio.

Efter dem kämpade Robert Österling, cupledare, frenetiskt för att komma ikapp och det tillsammans med Mikael Carlsson. Men det blev mer så att Österling avancerade en plats upp för att Stefan Carlsson tappade kraft mot slutet när Stenberg och Kumlin gasade. Per Kumlin gasade även så hårt att även Anders Stenberg fick ge sig till slut, vilket gjorde att Per säkert kunde rulla i mål med seger för första gången i CX-cupen.

Resultat Superklassen:
1. Per Kumlin, Cykloteket Racing Team
2. Anders Stenberg, Borås Ca
3. Robert Österling, CK Parr
4. Mikael Carlsson, Eksjö CK
5. Niclas Andersson, Kolmårdens MTB
6. Stefan Carlsson, Kalas CK

Dam Prestige:
Lockade fem startande denna gång igen och ett kärt återseende av Kajsa Snihs som bara kör en tävling per helg för att spara sin rygg. Hon gjorde klart från start att det var full fart direkt som gällde. Och hennes tidiga raketstart och ledning höll sig ända in i mål, efter Snihs så jagade cup-ledarinnan Karin Aune utan förmåga att komma ikapp. Sedan åkte Lisa Ström stabilt in på en tredjeplats även att det var lite strul att hitta rätt sida av avspärrningsbanden för henne på upploppet...

Resultat Damer Prestige:
1. Kajsa Snihs, IK Jarl Rättvik
2. Karin Aune, Örebrocyklisterna
3. Lisa Ström, Falu CK
4. Gertrud Bö,
5. Carina Börjesson, Åstorps CK

Herr Prestige:
Elitherrarna och juniorerna var lite färre än förra helgen, men med många nya deltagare ändå och då några som saknades från förra helgen. Här inledde Johan Landstöm som Kajsa Snihs; i ett frenetiskt hårt tempo och efter följde Linus Dahlberg. Magnus Darvell (cupledare) hade svårt att följa i detta hårda starttempo och var långt nere på första varvet där junioren Dennis Wahlqvist höll ett imponerande tempo och hängde med de snabba elit-herrarna. Men till hälften in i tävlingen hade "vikingen från Barkhyttan"/Landströms lucka växt till en kontrollerad ledning och Darvell hade kämpat sig uppåt i fältet dock fortfarande med Dahlberg framför (nu tvåa). Just i detta skede i loppet så lyckas tyvärr Landström kavla av sitt bakdäck och tvingas springa 500m till depån. Undertiden passerar Dahlström och Darvell. Väl i depån visar det sig att Landströms reservhjul är tomt och hela fältet hinner passera innan Vikingen får i luft och kommer ur depån.
Senare i loppet får Darvell verkligen upp farten och går om Linus Dahlberg och så höll de sig in i mål. Bakom dem som utspelas dock en fight ända in till linjen mellan Jesper Larsson och Dennis Wahlqvist, där junioren drar längsta strået och kammar hem tredjeplatsen strongt. Och som stark femma går Johan Landström in, och han har således avancerat genom halva startfältet med mindre än halva loppet kvar.

Resultat Herrar Prestige:
1. Magnus Darvell, Kalas CK
2. Linus Dahlberg, Cykloteket Racing Team
3. Dennis Wahlqvist, Alingsås SC
4. Jesper Larsson, Kalas CK
5. Johan Landström, Team Cykelcity.se
6. Fredrik Svärd, Motala AIF
7. David Höglund, Nordic ECO Vallentuna

8. Cristoffer Kvist, Borlänge CK

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar