söndag 9 oktober 2011

Resultat Ramundercrossen, #4 CX-cupen

Damer Prestige
Damerna startade precis samtidigt som herrarna denna gång, årets första samstart vilket verkade fungera väldigt väl. Och Karin Aune och Lisa Ström kom iväg i tät, Lisa lång länge och skuggade en bit bakom Aune. I mitten av tävlingen gick faktiskt Lisa förbi Karin och upp i ledning. En ledning som dock inte varade så länge innan Karin återtog den. Med 1,5 varv kvar av loppet punkterar dock Aune och hennes tempo sjunker dramatiskt. Vilket öppnar upp för Lisa som fortfarande ligger bakom och skuggar. Men det visade sig att Lisa också tappade luft, dock inte i däcken utan i lungorna. Hennes hårda tempo vid avancemanget förbi Aune genererade andnöd och tvingade Lisa till att stå still i ett par minuter för att få tillbaka andan. Detta gjorde att Anna Persson kunde gå förbi Lisa och Anna kom nästan ikapp Karin Aune också när hon sakta men säkert trampade med punktering till depån. Tack vare det mjuka underlaget kunde dock Karin hålla en så pass hög fart för att hålla sina motståndare bakom sig.

Damer Prestige:
1. Karin Aune
2. Anna Persson
3. Lisa Ström
4. Gertrud Bö
5. Charlotta Calås
6. Carina Börjesson


Herrar Prestige
Det inledande tempot skruvades upp riktigt ordentligt även idag, denna gång var det Linus Dahlberg som försökte grilla Magnus Darvell ordentligt inledningsvis. Linus låg något varv solo i ledning innan Mikael Flockhart, Hans Mård kunde ansluta, och efter ett tag anslöt även Darvell.
Vid hälften av loppet kört så fick Mård problem med bakhjulet och tappade gruppen. Lite efter det så lade sig Linus i en kurva och fick en lucka till Micke och Magnus. Vilket senare gjorde att de båda i täten gasade ordentligt och fick en betryggande lucka till den inledningsvis så starka Linus. Nu lite senare in i loppet så visade Magnus Darvell återigen sin styrka och ökade takten än mer, vilket fick även Micke att släppa. Denna ordning höll sig in i mål och det inledningsvis lite kompakta fältet hade sträckts ut till ett enmanslopp där åkarna kom i mål en och en.


Herrar Prestige:
1. Magnus Darvell
2. Micke Flockhart
3. Linus Dahlberg
4. Hans Mård
5. Jesper Larsson
6. Simon Galle
7. Fredrik Svärm
8. Martin Filipsson

Superklassen
Den något försvagade klungan (första gången under 50st) med 43 startande körde friskt som vanligt inledningsvis. Och Robert Österling tog kontroll i loppet direkt och satte iväg ensam, med en viss Benny Andersson skuggandes bakom. De två skulle loppet igenom ha en fight och Benny var förbi Robert flertalet gånger. Ett tag såg det till och med ut som att Benny hade fått en kontrollerad lucka på Robert. Men Österling kom tillbaka och kunde med ynka 700-500m kvar till mål skapa en tillräckligt stor lucka för att kamma hem segern.
Bakom dessa herrar smög sig en viss Johan Norén upp genom fältet och gick förbi klungan med Adam Steen, Janne jakobsson och Anders Stenberg nästintill obemärkt. En härlig uppkörning av Mariestadcyklisten som överraskade många med sin starka uppkörning. I klungan med Steen, Jakobsson och Stenberg blev det många omkastningar loppet igenom och Adam försökte sig på en utbrytning som höll nästan ett varv. De tre stannade dock tillsammans in mot sista varvet där Adam Steen lade in ett löp-ryck upp för sista backen, och som den rutinerade terränglöpare han är kunde han skapa en stor lucka ned mot Janne och Anders.

Superklassen:
1. Robert Österling
2. Benny Andersson
3. Johan Noren
4. Adam Steen
5. Janne Jakobsson
6. Anders Stenberg
7. Stefan Carlsson
8. Fredrik Lagerkrantz
9.
10. Per Kumlin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar