tisdag 17 januari 2012

Dags för skidfantaster att börja tänka istället för att rasa? Ang Jerringpriset Marcus Hellner VS Rolf-Göran Bengtsson

Det var ju någon slags gala igår som skulle premiera idrottare och annat löst folk. Jag gillar både idrott och sport. Men vågar också hävda att det i Sverige är samma sak, trots att idrott fokuserar på utövarens prestation och sport mer har en betydelse av hur utövaren hanterar ett redskap. Vad jag menar är att idrott och sport i Sverige har smält ihop till samma sak och det är rätt logiskt då det krävs väldigt mycket fysik, engagemang och koncentration inom både idrott och sport. Och på idrottsgalan delas det friskt ut priser till utövare i sport, tex Tony Rickardsson även om han fick vänta ett tag på sitt pris.
(som en parantes i det hela så borde både ex. cykel OCH skidor räknas till Sport då det handlar så mycket om materialet, speciellt i skidor...)Men nu åter till ämnet. Jag kollade inte på galan igår, mest för att det tenderar till att bli en hyllning för de som har mest fans och inte för de som faktiskt gjort en mätbart fantastiskt prestation. Det största priset av alla på galan, som alla vill ha och som är mest statusbelagt är Jerringpriset. Vilket går till årets största idrottskvinna eller man. Det är folkets pris då det är genom telefonröster det avgörs, och där ligger det största problemet.

Igår så gick en viss Rolf-Göran Bengtsson och vann priset, och det mina damer och herrar retade våra kärt bittra skidåkare rejält. För de hade minsann sin kära Marcus Hellner som nominerad och han hade minsann ett VM-guld i bagaget. Inte ett fjuttigt EM-guld som nyss nämnde Bengtsson. Och många skidintresserade var det som rasade över detta. "Hur kunde detta hända", "Hur fan kan man ge Jerringpriset till något töntig ryttare", "Men det här med hästhoppning alltså. Lite grann är det ju faktiskt som att vinna Jerringpriset för att man är bäst på TV-spel."


Själv förstår jag inte varför. Ja alltså varför skidåkarna rasar. Dock så förstår jag varför Ryttaren Rolf-Göran vann. För En av anledningarna till att Bengtsson vinner kanske mest beror på att Häst-Sverige är så enormt stort (En av Sveriges största sporter sett till utövare). OCH att ridsporten gjort en rätt bra "val-strategi" som garanterat gjort att Rolf-Göran fått rätt mycket röster. Referens: http://www.tidningenridsport.se/Nyheter/Sverige/2012/1/Rosta-pa-Rolf-Goran-/ 

Men så kommer det alltid vara när folket ska få säga sitt, de idrott/sport-utövare med flest fans eller övriga utövare bakom sig kommer alltid att vinna ett pris som Jerringpriset. Det är lite som att vinna Idol (eller presidentvalet i USA). Hade det varit med någon Fotbolls-kille/tjej som varit nominerad och att fotbollsförbundet eller någon stor intressetidning gjort en strategi av det (likt tidningen Ridsport) så hade säkert denne vunnit då Fotboll "tragiskt" nog är störst i Sverige sett till utövare.

Så kom igen skidåkare, släpp vallan och kom in i matchen! För det är inte alltid den starkaste med huvudet under armen som vinner... (Pun intended). Det kanske är dags för er att inse att man måste tänka lite och ha en strategi också om man ska komma någonstans. Hade ni skidfantaster bara organiserat er och röstat istället för att sitta där på er kammare och gnälla. Ja då hade säkert er Hellner fått det där priset också. Svårare än så är det inte. Och hör och häpna; Detta gäller även i skidspåret och är en av anledningarna till att grannlandet Norge vinner så mycket. De tänker och har en strategi när de tävlar, de köttar inte bara på från spets i klungan och tror att de kan hänga av alla bakom...

Det är inte så svårt faktiskt, utan rätt logiskt.

6 kommentarer:

 1. Eller så lär du tänka lite mer ;)

  SvaraRadera
 2. http://www.youtube.com/watch?v=pXJ-aCpwIK8&sns=fb

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ooookej... Om det är en Pun att jag inte fattat att Ridsport är en sport, så kan jag berätta att jo det har jag visst det och ja jag respekterar ert slit precis lika mycket som en snorande skidåkare. Om det inte var tänkt så, så tackar jag för den fina filmen som tillägg i mitt blogginlägg.

   Radera
 3. Liten sammanfattning vad jag tror hände ;-)
  http://www.hippson.se/artikelarkivet/kronikor/kronika-vi-skrammer-sportjournalisterna.htm

  SvaraRadera
  Svar
  1. Uuuuunderbar läsning!
   Så härligt att Sveriges så kallade sportjournalister får sig en känga. För ska vi vara ärliga så är de inte sportjournalister de är Fotboll och Hockey journalister. Och kanske även lite skidjournalister när det passar sig.

   Radera