lördag 28 februari 2009

Dubbelt Svenskt på pallen!
Åter igen gör Emil Lindgren (Felt International) sitt jobb, vinner tävlingar. Idag gjorde han det i stor stil då han hade kontroll på hela loppet från start till målgång. Nedför den långa och sista tekniska utförslöpan såg han otroligt pigg ut, med en blick som skvallrade om total fokus.

Herrarna körde idag 41 km och avverkade 1405 höjdmeter. Nedför stigen hade Emil en lucka på runt en minut men i mål sa var han "bara" halvminuten före tvåan.

Gnistrande fyrverkerishow av Wetterhall
Glädjande så körde Alexander Wetterhall (Cyclesport.se-MagnusMaximusCoffe.com) än starkare denna dag och banan passade honom som handsken, inte ens helt slutkörda bromsbelägg kunde stoppa Alexander. Det sprutade faktiskt gnistor om honom idag. Kombinationen med bart stål på beläggen och titan på bromsskivorna gjorde att Alexander hade en egen fyrverkerishow. Som han helt förtjänade och gav honom en podiumplats som trea i loppet.

Funktionärsdramatik i dam-loppet
I damernas lopp på 32,4 km så stod showen mellan gårdagens segrarinna Teresa Hurikova (Ceska Sporitelena MTB) och vårt svenska hopp Alexandra Engen (Jönköpings CK). Alexandra var starkare än Teresa uppför men var tvungen att släppa förbi tjeckiskan utför.

Men när Engen kom i mål så utropades hon som segrare, vilket var mycket förvånande för henne. Då hon inte passerat Hurikova längs banan. Det visade sig senare att en funktionär hade visat Hurikova åt fel håll och hon kom istället in på andra plats. Men som den sanna sportskvinnan Alexandra är så gav hon Teresa förstaplatsen och de 30 sekunder hon ledde med vid senaste kontrollen.