måndag 6 juni 2011

Bilder från ett crosspass på landsvägscykel

Nu ljuger ju rubriken lite, jag körde runt Runn på min cross, men med Landsvägsdäck och då är det en landsvägscykel. Och jag passade på att köra grusväg första biten till Vika, därav crosspasset; grus & landsväg.



Jag tog långa turen runt; Vika, Torsång, Domnarvet, Brusala (släppte loss en intervall uppför Brusala-backen), Aspeboda och sedan mosade jag en intervall uppför backen efter avfarten till Skog-city. Fick även till en sista intervall upp till Faluskylts-tallen på toppen innan Gamla Berget.

Rundan blev enligt eniro strax under 63km och den tog ungefär 2.06timmar för mig. Och det är turer som denna som jag både önskar att jag hade haft hastighetsmätaren monterad, men också är jag rätt nöjd att jag inte hade det. För nu kan jag säga att jag förmodligen hade strax över 30km/h i snitt runt pölen och det i motvind. Då känner jag mig inte så jätte kass.

Men jag har en vetskap att backarna bemästrades i sjukt lågt tempo, och att motlut som tidigare knappt noterats nu kändes som regelrätta backar... Det är inte skoj att bli långsam, det måste jag säga. Men å andra sidan så har jag något att sträva efter och en jäkla kamp innan jag når dit.


Första grusvägen är vacker


Även den sista grusvägen är vacker, mina håriga ben kan ni bortse ifrån...


Det är faktiskt rätt roligt att åka grusväg med landsväg...



Efter Domnarvet på väg mot gamla vägen mellan Falun - Borlänge så hade de asfalterat om, och asfalten var sådär härligt slät och svart. Ren njutning.

Idag läser jag på Facebook (där ni förövrigt kan bli min vän och läsa lite och lite mer om mig) att det är många som åker ut i grupp och cyklar. Vissa ska testa Cykel & Fjälls gran prix-bana, ni vet den där banan med massa backar och grus som verkligen suger ut precis varenda energi% ur kroppen. Andra ska köra Mörksuggejakts-banan. Jag är lite sugen på att vara med på båda turerna men tror inte att jag hänger med i tempot uppför, och om jag skulle det så skulle jag nog inte orka hela vägen. Ni hör ju vilket oförskämt bra självförtroende jag har nu.

Men jag vill så småningom kunna cykla hyffsat snabbt igen. Och jag vet ju egentligen inte hur kass jag är för tillfället. Och bara det att jag enbart har en cross/lvg som träningsredskap gör att jag faktiskt drar mig från att träna. För ska jag ut så åker jag oftast ensam då jag måste anpassa mig efter familjen. Och tränar jag ensam så tränar jag bäst i skogen på en MTB, och den har inte kommit än.

Så bara för det funderar jag på att dra ut och köra intervallbanan mellan Stennäset och Bergsgården. Bara för att se var jag ligger formmässigt. De enda tiderna jag har därifrån är från min elit-karriär så jämförelsen kommer nog inte bli så munter. Men så såg jag nyss att Öijer hade cyklat där i förrgår, så då har jag ju hans tider att jämföra mig mot. Det är platt där så backeffekten hoppas jag på att slippa och då borde tiderna bli lite roligare. Den som lever får se.

Avslutar med en idol-bild på hur jag ser ut, för er som har glömt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar