lördag 11 februari 2012

Sen kväll, tidig morgon

Nu har jag varit uppe sedan halv 6, med Egon och han somnade för en halvtimme sedan. Och anledningen att jag bloggar först nu är att vi kom hem sent i går kväll. Då vi stannade till lite längre hos Ola och Sara i Örebro. Det är alltid trevligt att komma dit och än trevligare nu när deras lilla pyre Nora och vår buse Egon kan få lite mer utbyte av varandra. Egon körde till exempel Nora i deras gåvagn igår (under stort överseende av mig då). Sött och roligt. Jag fick även tillfället att fika ordentligt då jag tankade upp bilen på Statoil och passade på att utnyttja erbjudandet att köpa billigare bullar om man köpte 5st, så jag köpte 10st...

Bilen då? Jo det blev en svart Volvo V50, så nu kan du skjuta mig Adam. Volvo är väl inte så exotiskt precis, men jag fick den till ett riktigt bra pris hos en bilhandlare. Sedan är jag ju tydligen familjefader nuförtiden så då lär man åka ekonomiskt och säkert. Bilen är en 08 och har gått 10,5k mil och det för ett företag så den är fullservad, vilket är ett plus. Dessutom så besiktade och servade bilfirman bilen i torsdags. Enda plumpen i protokollet är en liten lackskada (stor som en lillfingernagel ungefär) på vänsterpassagerardörr och så fick vi inte de utlovade vinterdäcken på lättmetall utan det blev på plåtfälg.

Men jag är än så länge nöjd. Bilen går mjukt, inga missljud och så är det bra tyst inne i kupén när man kör. Det är en flexifuel också så jag kör "miljövänligt" och faktiskt så går den billigare än disel på etanol just nu. Det gäller dock att spara på omkörningarna då det är en 1,8L och bränsleförbrukningen stiger radikalt när man går över 100km/h. Men jag är ju en Svensson nu så jag lär ju ligga 10km/h under hastighetsbegränsningen...

Fattas bara Vovve och Villa nu då.

Bild på pärlan kommer när jag hämtat upp min låne-iPhone hos min snälle chef Mattias Hellöre. Jag har nämligen lämnat in min egen på "service/reklamation". Detta då det från början vägrade fungera när jag ringde ut på den. Samtalen går fram men varken jag eller mottagaren hör varandra, fast ibland hör jag dem men de hör inte mig... Dessutom så är det slumpartat när det funkar och inte, fast när jag kör med head-set så funkar det aldrig. Skapligt störande när man ska ringa upp kunder eller liknande.

Så jag passade på att lämna in den på 3-butiken där den köptes nu innan jag åker ned till Småland. Så jag förhoppningsvis får en ny innan jag åker ned. Ja för det verkar vara så de löser problemen på Apple, de ger oftast en ny telefon då det förmodligen blir för dyrt att fixa den befintliga än att ersätta den med en ny. Tänk vad köp-hetsen skapat. Nästan uteslutande på alla elektroniska media-apparater så är det billigare att köpa ny än att laga. Snacka om ett ohållbart system. För inte är det miljövänligt i alla fall.

Hur som så får man en lånetelefon av 3. Min är en "vanlig" rosa Sony Eriksson. Alltså en dum-telefon och ingen smart-phone. Och hur stod man ut med allt detta knapptryckande förr? Jag höll på att bli spritt språngande galen när jag skulle leta runt i menyer bara för att stänga av en enkel funktion som leveransbesked (värdelöst irriterande funktion för övrigt) till exempel. Det tog mig två dagar att hitta rätt. Och så det här förbannade T9 med fel förslag på ord och ord som inte finns mm.
Att jag sedan inte har en endaste kontakt i telefonboken för att det inte finns med sladd för att synca telefonen med datorn är också rätt irriterande... Sa jag förresten att mobilen var rosa?

Nä det ska bli skönt att kunna åka till Insjön med nya bilen och hämta nya låne-telefonen. I-landsproblemen duggar tätt!

Tur att kompaktkameran är vatten, stöt och tryck-tålig i alla fall.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar