torsdag 2 februari 2012

Derny @ Velodromen

Idag när jag kom innanför dörren vid Velodromen så hörde jag ett bekant ljud, och när jag kommit upp för trappen så var den där:



Våra kära bancyklister från Finnland var tillbaka med sin Derny. Det var ett bra tag sen de var hos oss men nu har de lyckats hitta hit tack vare Balt cupen. Själv höll jag i lunchpasset och blev inspirerad till att agera mänsklig derny åt de som skulle träna (då Dernyn inte hade tid under vårt pass). Det blev 3x8 minuter med konstant fart under första 6 minuterna och konstant farthöjning under de sista 2 minuterna.

När lunchpasset sen var slut så kopplade Dernyn på igen och körde lite fartpass. I kväll är det dags igen för de som har tekniken och kunskapen vid 19:00. Alltså under det banspecifika träningspasset. Och att åka bakom en Derny kräver faktiskt lite mer än vad man tror. Speciellt på vår bana som inte är lika bred och lång som andra 250m. Vilket gör att Dernyn inte kan gå av lika smidigt som vid en 250m. Dessutom blir man rätt snurrig i huvudet när det går snabbt, och snabbt går det. Denna Derny mäktar med 65km/h inne hos oss. Jag har varit med då, och jag var inte kaxig efter.

Men skoj är det. Får se om det blir någon Derny-åka under helgens tävlingar också.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar