fredag 24 maj 2013

12h arbete på fritidskontoret

Ibland blir det intensivt på jobbet, eller ja det är det nästan jämt då jag är enda tjänsteman på Fritidskontoret. Är min egen chef fast titeln bara är föreningskonsulent. En mycken dag kan se ut som igår:

Kl 07:30 Stämplar in och vittjar inkorgen, hinner bara svara 1/5
Kl 08:00 Möte med LED-armatur företag, pris till armaturer för elljusspår togs in.
Kl 09:30 Möte med Föreningsnämndsordförande Åke Gustavsson om kvällens föreningsmöten och aktuella ärenden.
Kl 10:00 Svarade på hälften av mailskörden
Kl 11:00 Ett av mailen gjorde att jag behövde granska ekonomin/budget, tog ända fram till lunch att reda ut det
Kl 12:00 Lunch
Kl 12:45 Förberedelser inför kvällsmötena
Kl 13:20 Avfärd med andra förvaltningars nämndsekreterare för ett möte/genomgång på Oskarshamns kommun om deras dokument- och ärendehanteringssystem.
Kl 15:30 Lämnar mötet tidigt för avfärd mot Fliseryd och föreningsmöten.
Kl 16:00 Möte med den nybildade föreningen Fliseryds Hälsa och Motion. Deras gym börjar ta form i gamla Fliseryds kommunhus. Kul med unga drivkrafter i en by som kämpar mot utflyttning och decentralisering. De visade investeringar som de får bidrag för.
Kl 17:00 Möte med Fliseryds Jaktskytteklubb. En förening med många äldre drivande krafter fast en hel del ungdomar som engageras i jakt och skytte. Deras samlingslokal är även lokalen för luftgevärsskytte. Det finns smarta lösningar på landsbygden. Föreningen visade upp allt jobb och investeringar de gjort med de extra anslag som de blivit beviljade.
Kl 18:00 Dags att prata med FBC Emådalen vilket är Fliseryds Innebandyklubb. En av de största föreningarna i bygden med mycket hjärta och drivkraft fortfarande, trots en vakant ordförandepost. Men det har även kommunens andra innebandyklubb Sandbäckshults IBK, och det går bra för dem. Bara det finns engagerat folk i styrelsen så är jag inte orolig och i de här fallen är jag absolut inte det.
Kl 19:00 Sista mötet för kvällen på Fliseryds idrottsplats och då såklart med idrottsklubben (fotbollsklubben). Det lite speciella med Idrottsplatserna i Mönsterås kommun är att kommunen äger marken, klubbhusen, omklädningsrummen, traktorerna osv och föreningarna sköter idrottsplatserna åt kommunen. Det vill säga att jag har budgetansvar för hela driften på alla idrottsplatser och klubbarna ser till att allt sköts och är fint. Ett bra samarbete oftast men det kräver ju också att vi träffar varandra då och då och inte bara tar beslut över mail och telefon.

Klockan 20:15 var jag hemma och nu har jag nästan hunnit varva ned efter alla kaffekoppar och fika som budits. Man kan ju inte vara ofin och neka kaffe och fika?

Bilder från dagen, ni får själva gissa var de är tagna:





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar