lördag 4 maj 2013

Inför Hjo XCE Stadssprint imorgon

Har anlänt till Hjo och sprang banan strax efter nio. Det var lite halvmörkt men med gott om parklampor i Stadsparken där morgondagens eliminering (som sprinten heter i cykling) går.

Hjo VK har fått till en maffig startramp värdig en hel världscup men jag förstår inte riktigt varför de markerat upp sex stycken startfält. Då det enbart är heat om fyra stycken åkare om man ska köra enligt reglerna. Det kan kanske vara i de klasser där de inte är tillräckligt många för att få till en bra utslagningsstege, så man kör final på flera åkare. Eller så kan det vara av något annat skäl. Hur det än är så får jag reda på det i morgon och kommer såklart att informera åkarna om detta (och Er här på bloggen lite senare).

Banan då? (H)Jo till en början är den rätt bred men smalnar snabbt av. Den går på mestadels hård gräsmark och hårda grusade parkvägar med några få småbranter. Inga större tekniska moment infinns. Några små "väggupp" är utlagt men de är inte värre än att man bara dundrar över dem, hoppa dem behövs inte och är bara onödigt då man nog tappar mer fart på det. Det som kan bli avgörande i morgon är de korta smala partierna över broar och genom kurvor/schikaner. Då man förmodligen har bäst chans på vinst genom att ligga först så kommer den startsnabbaste eller med bäst kurvteknik/omkörningsteknik gynnas. Helt klart är i alla fall att man inte tjänar på att ligga sist och avvakta då det är svårt att komma förbi. Så antingen blir det en massa rävspel och fiscyklande fram till de sista hundra metrarna eller så går det i raketattacker direkt från start. Ska bli kul att se i morgon!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar