tisdag 31 augusti 2010

Ska det vara så svårt...

...Att sätta in pengar på banken? Idag har jag jagat som en vettvilling mellan bankerna i Falun för att sätta in pengarna som jag fick för bilen. Ja jag sålde min 407a här om dagen och köparen betalade i postcheck och kontanter. Rätt mycket kontanter också. Cash is king som Herr Nilsson säger. Men jag vet inte om det är så king längre, i alla fall inte när Länsförsäkringar inte tar cash...

Det roligaste var att jag gick upp extra tidigt för att jag trodde att det ändå skulle gå att smussla in lite cash på kontot. Men icke! Så lösningen jag fick i mitt sömniga huvud var att lösa in pengarna i en ny postcheck för att lösa in den på Länsförsäkringar tillsammans med den andra checken. Men den enda banken som hade öppet innan 10 var SEB men de gjorde enbart postcheckar till de som var kunder i banken. Så jag gav upp och åkte till jobbet.

På jobbet var det fullt upp hela dagen och jag snickrade som ett as. Får se i morgon om det blir snyggt när all lull-lull ska på.

Jag åkte in till stan igen på lunchen och rände runt på 3 banker utan resultat. På Swedbank var man tvungen att ha ett konto i banken. Och på Nordea var det jordens kö. På Forex tog de en summa på 2% av beloppet för att föra över pengar från postcheck och det var inget alternativ. Och då kom jag på att det enklaste var att sätta in cashen till mitt konto från en annan bank och lösa in checken på Länsförsäkringar. Eftersom de sistnämnda stänger vid 16.30 så sprang jag till dem först och löste in check. Sen drog jag tillbaka till jobbet och jobbade lite till för att sätta in de sista cashen efter jobbet. Det enda som är kvar nu är att gå in på Länsförsäkringar igen och föra över cashen till mitt lån.

Så enkelt kan det vara att sätta in pengar på banken...

1 kommentar:

  1. Det suger att ha cash faktiskt, men för snabba affärer är cash king.

    SvaraRadera