torsdag 16 september 2010

En upptagen dag

Jag har varit i Tällberg och jobbat idag (även igår). Det är därifrån kortet är taget igår. Varje gång jag kommer dit slås jag över hur vackert det är där. Det är ett nöje att jobba med den utsikten.

Jag åkte till Tällberg vid 6 idag, så det har varit en lång dag och det har även varit fullt upp efter också. Jag var hemma efter 12 och då blev det lunch och sedan tublimmning. Både mina crossdäck och Kims mtbdäck skulle på. Sedan röjde jag och tvättade jag tills det var dags för CrossTräningsTävling på lugnet.

Väl uppe på lugnet blev jag snabbt varse om hur dålig form jag är i. Att ta starten var inga problem men att hålla farten var det värre med. Jag tvärdog i första heatet och blev till och med frånåkt av Johan Landström som gled förbi mig på sin landsvägscykel mitt i det djupaste gruset. Men i heat två hade jag lite mer is i magen och rättade in mig i rätt led. Jag tyckte det gick fint och funderade på om det inte var dags för en fartökning på sista varvet av två. Och då kom ridån. Det tog tvärslut. Men Lars Bleckur kom ikapp och drog med mig sista biten runt. Det är roligt hur mycket tävlingsfart och mentalitet som sitter kvar i hjärnan och inte i kroppen. De båda jobbar inte så bra ihop just nu kan jag lätt konstatera. Hjärnan vill mer än kroppen klarar av och kroppen blir också snabbare trött nu, utan tydlig förvarning...

I sista heatet så konstaterade Mattias Nilsson och Jens Westergren att höljet som går in i bakväxel var sönder på min cykel. Jag försökte fixa det men lyckades bara göra det värre och förstörde gängorna i justerskruven. Det var inte bara det som var dåligt på växeln dock. Så resten av kvällen har spenderats meckandes. Jag lyckades montera isär hela DA växeln och bytte ut trasiga delar med en reservväxel. Ett jäkla pill speciellt med fjädrarna. Men det var intressant att se uppbyggnaden av växeln samt att även se fjädrarna flyga.

Nu måste jag sova. För på något konstigt sätt övertygade Team Kalas mig att åka ut på distans med dem i morgon klockan 10. Senast jag körde distans var bra långt innan Mörksuggan som var senaste gången jag tog i... Innan idag då...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar