lördag 18 september 2010

Next big thing nr 2

Snart landar en demohoj hemma hos mig, en fet demohoj dessutom. Canyon har till 2011 utvidgat sitt modellutbud med en velodromram. Den kommer med tre olika utrustningar men ramen är densamma. En aluminiumram med feta aeroegenskaper. Aluminium ä bra på bana tycker jag, då det håller lite bättre vid vurpor och handhavande. För vurpa gör man någon gång på bana så är det bara och då är det bra att ha en ram som tål det så man inte behöver köpa en ny för X-antal tusenlappar. Vanligvis är aluminiumramarna till bana inte så värst aerodynamiska. Men jag är imponerad över att Canyon har lyckats få till så bara aerodynamik. Ramen är mycket lik Cervelos banram som är i kolfiber. Så det verkar väldigt lovande hittills.

(Klicka på bilden för att se den större)

Detta kan man läsa om Canyons egna ord om varför de gör en bancykel:

The idea.
Track Racing – the steppingstone for young riders. Pure Cycling. The race around the oval track is still one of the disciplines where tomorrow’s pros are being discovered. Races on the track have a character of their own, their own special flair. Canyon's story also starts here: Company founder Roman Arnold himself raced successfully on the track in his youth. Thus a Canyon track bike is a logical consequence.

Dom har många rätt i den texten. Se mer om cykeln genom att klicka HÄR.

4 kommentarer:

 1. Nu när man är allätande motionär kanske man skulle prova på ett varv på velodromen :)

  SvaraRadera
 2. självklart ska du upp och åka Velodrom. Dra ihop ett kompisgäng så blir det extra roligt. Sen är det bara att boka ett datum och härja på. Två dagar är bäst för då får ni mest =)

  SvaraRadera
 3. Tycker det mer ser ut som att det är min storlek på cykeln.......

  SvaraRadera
 4. ajajajajaj... Vi får väl mäta när den kommer då Roine ;)

  SvaraRadera