söndag 29 april 2012

Sent men inte för sent

Hade en fullspäckad dag igår. Vaknade runt klockan 7 och körde igång med lite städ och sortering av lägenheten. Sedan tog jag ut min Niner för en sista tur, ja ni läste rätt igår körde jag min sista tur på min Niner Jet 9. Jag cyklade till Blomstermåla för att göra rent Jet 9en ordentligt och passade då på att ta en "liten" omväg på motionsspåren och några bonusspår. Hittade ett riktigt fint spår häromdagen som har blivit min favorit. Det slingrar sig längsmed en stenmur nära en åker omgiven av mysiga lövträd och slingrande genom en mäktigt hav av vitsippor:


Efter en fin tur inne i skogen väntade lite grusvägsrally innan jag kom fram till Blomstermåla. Det är rätt kul att hitta nya fina grusvägar som går mellan alla åkrar och skogsmark. Helt annorlunda terräng mot den jag är van vid från Falun. Kul med miljöombyte också, och det gör ju varje tur lite mer intressant.

Efter jag noggrant tvättat av cykeln så tog jag den mer rakare och mindre smutsiga vägen hem. Det vill säga cykelbanan. Som jag gjorde till min egen TT-bana då jag lade mig i tempopositon på styret, vilket gav mig en idé till min nya cykel...
Hur som så fick jag upp mer fart (inte så konstigt kanske) men också mer puls. Så det blev två efterlängtade kvalitetsträningar:


Pulsdata
Medelpuls: 165bpm Maxpuls: 185bpmPulsdata
Medelpuls: 172bpm Maxpuls: 187bpm

Som ni ser så är det rätt platt här nere men istället får man cykla lite snabbare hela tiden, och jag passade även på att lägga in lite sprinter mot slutet av varje intervall. Vilket bet gött i benen på en otränad som mig. Lite fler sådana pass och kanske något längre så är jag snart i bättre form. Dagdrömde mig faktiskt iväg till långloppstävlingar under passen och är lite sugen på att kanske köra något långlopp igen. Så nu ska jag bygga ett långloppsmonster i mitt garage...

När jag kom hem så väntade en promenad på köpingen för inhandling av potatis till kvällens trerätters med Frida och Alexander. Första långa parmiddaden på länge för oss "insnöade" småbarnsföräldrar och mycket trevlig kväll. Vi fixade till Toast skagen till förrätt och sedan klyftpotatis och grillade vi mörad nöt-ytterfilé, vilken blev fantastiskt fin; perfekt rosa och blodig med en mycket fin grillsmak. Till efterrätt passade Jenny på att göra en pannacotta med vit choklad och jordgubbar till. Klockrent helt enkelt.


Ute på vår inhandlingspromenad passade vi på att köpa och sätta i oss årets första uteglass...

... Och det i ett fint regnväder. Där Egon inte ville vara "inlåst" i regnöverdraget på vagnen.


Idag är det lite lugnare och jag kan förhoppningsvis få ihop mitt nya cykel-projekt! Stay tuned.

1 kommentar:

  1. Vad härligt det ser ut att cykla bland vitsipporna:-)

    Jag storgillar bilden på Egon!

    SvaraRadera