söndag 15 maj 2011

Veckans cykel


Så här ser den ut, Cadel Evans pendlarhoj. Lyx rakt igenom. Det finns bara en av dem i världen och det är Evans. BMC har gjort en prototyp som Cadel använder, en prototyp som är kittad med värsting Easton-kolfiber rakt igenom, bla Eastons Nya 29er MTB-hjul med kolfiber fälg som enligt uppgift ska väga låga 1426g. Styrkombon är också Easton.

Men en sak jag inte förstår är varför Cadel har nöjt sig med XT-vevar... Med den uppsättning lyx som han har så borde han i alla fall kört XTR. Nu är det ju varken matchande eller lyx, hade XT vevarna varit svarta så hade jag förstått att han valt dem då cykeln skulle varit mycket snyggare. Men men det verkar som att australiern inte kan få allt, eller så har han inte smak... Oavsett så räcker resten av cykeln gott för att platsa som Veckans cykel. För det är en smaskig pendlarhoj.

3 kommentarer:

  1. Kör inte Evans Campa? Ett Super Record hade ju passat perfekt :)

    SvaraRadera
  2. BMC kör Shimano i år. Tycker för övrigt det ser ut som en alu-hoj (se styrhuvud). Inte mindre cool pga av detta (nästan tvärtom faktiskt).

    SvaraRadera
  3. Mats: Yupp det är Alu, svartanodiserad dessutom. Och det är coolt i mina ögon =)
    Och som du säger så kör BMC Shimano, därav XT veven... Men varför XT är ett mysterium för mig... Kanske var det enda de hade för tillfället =)

    SvaraRadera