måndag 28 januari 2013

Lång dag med cykelmöte mellan kommuner mm.

Var i Kalmar idag igen och nu hade vi möte om samarbete mellan orter om cykelbanor. Hoppas verkligen det blir något konkret av detta från Kalmar läns Regionsförbund, för kommunerna verkar vara på. I alla fall de som det är lite drag i. Trafikverket ser positivt på det också vilket är kul. Cykelstrategi för Kalmar län är rubriken diskussionen går under och är inget projekt än utan mer en "diskussion" mellan kommunerna, trafikverket, länstrafiken och regionsförbundet (som ägs av kommunerna och landstinget i Kalmar län). Det är tre deldiskussioner som typ går under följande inriktningar; "Cykelturism och leder", "samarbete mellan orter" och "tätorter och kollektivtrafik". Jag har varit med på de två första och på fredag möts vi alla för att se vad vi har kommit fram till.

Får se vad min part från Mönsterås kommun blir i det hela annat än tyckare, tänkare och "expert/aktiv" i ämnet. Inget som landat i kommunen än och det är inget som egentligen direkt ingår i min arbetsuppgift annat än att man kan koppla cykel mot fritid och då speciellt leder.

Men att dagen blev lång hade inget med cyklingen att göra utan (mötet varade bara 2h) mer att vi jobbar till 18:00 på måndagar och att jag direkt efter det hämtade upp Jenny och åkte på en föreläsning med henne. Vilken vi var på till kvart över nio. Det var intressant och som tur var serverades det kaffe så jag kunde hålla mig vaken. Tack också till farfar som tog hand om Egon! Är så kul att se att rutinerna vi har satt för Egon ger resultat och att han vet precis vad som ska göras och att det är dags för sängen efter en viss tidpunkt och "ritual". Det gör det ju så mycket enklare att låta någon sitta barnvakt innan han har somnat. Guld värt!

I morgon väntar ännu ett möte på bortaplan. Då åker jag över bron till Öland och ska prata konstgräs med de andra kommunerna här i Kalmar län. Mycket samarbete nu och det gillas av mig och är något jag tror på för att kommunerna skall överleva och få fler att bosätta sig i Kalmar län. Ett län som trots sitt fina läge står lite stilla befolkningsmässig. Samarbetar vi kan vi alla dra nytta av varandra och växa tillsammans.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar