tisdag 4 december 2012

Skrivit kontrakt på hus i en snöstorm

Ja igår och idag har det hänt grejer (eller ja egentligen ända sen i fredags). Vi har letat hus länge men inte riktigt funnit det vi letat efter. Några budgivningar har vi ändå varit med på men husen har försvunnit förbi vår budget. Och just när vi trodde allt var kört och marknaden tom så dök vårt hus upp. Ett hus längst upp på gatan med grannar bara ut mot vägen och med en stor baksida i nivåer, som dessutom vätter mot en plan gräsallmänning. Ni hör ju det luktar ju crossbana lång väg, speciellt då allmänningen är långsmal och klipps av en bonde. Huset har även egen brunn med flera uttag (vattensjuk crossbana lätt fixat). Kanske blir det en CX-cup i Mönsterås ändå...

Huset i sig är ett enplans på 132kvm med fem rum och en liten källardel på där cykelverkstan redan planeras. Och bilen har ett varmt garage att stå i. Appropå varmt, huset har bastu och kamin också. Ni hör ju, vilket kap! Nu ska vi bara vänta tills den 15 mars då vi får flytta in.

För att fira kontraktskrivningen och att handpenningen lagts så drog jag, Jenny och Egon till Nybro för att lämna in V50n på service och plåtreparation. Lägligt nog så gav vi oss iväg i en snöstorm med klass 1 varning... Men det var inte farligt, den nedgraderades till klass 2 efter ett tag. Efter E22an i motsatt körriktning låg det en tankbil i diket lastad med etanol, så till Kalmar var det inga möten. Och med nästan noll sikt i bland så var det inte många som ville ut heller. Därför var det rätt ensligt längs vägen.1 kommentar: