måndag 28 februari 2011

Imponerande av Svenskarna på Cypern

110226_CYP_Afxentia_XC_PointToPoint_Tann_Feedzone_by_Kuestenbrueck
Foto från Feed-zone på stage #2. Ser ni langaren i svenska landslagskläderna i mitten av bilden? Det är min pappa det. Som alltid hjälper er som kommer till Cypern och cyklar. www.cycle-in-cyprus.com om ni är intresserade.

Sitter och läser resultaten från Cypern och ler. Fan vad bra svenskarna kör där nere! Tråkigt bara att jag inte kan vara med på plats som jag brukar. Men med internets hjälp känns det nästan som om jag vore där nere.

Igår kördes sista etappen (#3) av Afxentia stage race uppe i Troodosbergen, ett klassiskt lopp som Svenskarna har kört från allra första gången till nu. Det börjar med ett tempo på fredagen sedan kör de ett "långlopp" på lördagen, den banan är egentligen en enda uppförslöpa och nedförslöpa. Man kör upp till toppen på Kionia berget som om jag inte minns fel ligger på lite över 1200möh. Sedan rejsar man nedför på en snabb och stenig stig. Och det var på denna stig som Emil i förrgår punkterade och var tvungen att köra nedför utan framdäck. Extremt imponerande om ni frågar mig. Då den stigen är snabb och består av många tvära kurvor, och sedan övergår den till en ännu snabbare utförsåkning på grusväg (Cypriotisk grusväg med rullgrus och stora stenar). Så här såg det ut då:


Igår imponerade Svenskarna åter igen på XC-loppet i Macheras skogen. Emil blev 3a, men mest imponerande på mig är Magnus Darvells stadiga topp tio placeringar. Han blev 7a igår och slog bland annat den regerande långloppsvärlsmästaren. Så här bra och stadiga placeringar var det länge sedan Darvell producerade. Och om vi ska gå efter tidigare år då han var så här bra i slag nere på Cypern så väntar en mycket fin säsong för den glade Skuggarvskillen.

Jag hoppas också att Mattias x2, alltså Matthias Wengelin och Mattias Nilsson får tillbaka formen/flytet som de hade i det första loppet av Sunshine Cup.

Jag såg även att Tommy Hammarström vann sin klass med hela 47 minuter! Tommy är döv och tävlar mot de hörande nere på Cypern. Han startade i klassen för Juniorer och Damer.

Tyvärr så är sidan för hela cupen lite konstig och det går inte att se hur det står till i hela cupen då helgens etapplopp var deltävling två och det är en deltävling kvar. Eller så har de ingen sammanställning för cupen, vilket verkar konstigt. Men är ni intresserade av resultaten och övrig info om tävlingarna, kolla in på Cyclingcy.com

Resultat söndagens XCO (Hämtat från Jonas L)

Herr:

1. Jaroslav Kulhavy – Ribor Rubena Birell Specialized

2. Karl Markt – Felt Ötztal X-Bionic

3. Emil Lindgren – Rabobank Giant Offroad Team

6. Magnus Darvell – Sverige

7. Alban Lakata – Topeak-Ergon

23. Matthias Wengelin – Sverige

26. Fredrik Edin – Cykloteket Racing Team

34. Ole-Christian Fagerli

51. Alexander Vincent Blomqvist – Alingsås SC

58. Olof Jonsson – Sverige

Damernas resultat:

1. Blaza Klemencic – Felt Ötztal X-Bionic

2. Lene Byberg – Specialized Factory Team

3. Anja Gradl – Deutschland

13. Åsa Erlandsson – Sverige

29. Emmy Thelberg – Sverige

2 kommentarer:

  1. Fin resultatlista du hittat ;)

    Får hoppas på ännu bättre flyt nästa tävling utan däckexplosioner och med en frisk Mattias Nilsson

    SvaraRadera
  2. Ja den e grym ;)
    Glömde dock länka till dig och alla andra, men d kommer nu istället

    SvaraRadera